Полтавчани за 142 мільйони зведуть житло за прайсом Мінрегіону
16.02.2019   //  

Управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому 8 лютого за результатами тендеру замовило ТОВ «Доломіт-Буд» будівництво житла за 141,97 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року по вулиці Нікітченка в мікрорайоні «Сади-2» Шевченківського району Полтави збудують десятиповерховий п’ятисекційний житловий будинок на 277 квартир.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані. Однак відомо, що площа квартир становитиме приблизно 14 тис кв. м. Таким чином, будівництво коштуватиме близько 10 тис грн. за «квадрат». Це відповідає опосередкованій вартості будівництва житла, яку в березні 2018 році Мінрегіонрозвитку встановило для Полтавської області.

Гарантійний строк становить десять років. На заробітну плату піде 14,75 млн грн., тобто 10% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 5% – 7,75 млн грн.

Ціна угоди на 11% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 160,08 млн грн.

Єдиним конкурентом було місцеве ТОВ «Буденерготорг» Романа Стрюка зі статутним капіталом 100 грн., причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Суперник у 2017 році виграв єдиний тендер нинішнього замовника щодо котлів опалення на 2,15 млн грн.

Нині засновником полтавської фірми «Доломіт-Буд» зі статутним капіталом 1 200 грн. є директор Наталія Поставна. Однак до 2018 року засновником була тодішня головний бухгалтер фірми Світлана Ошека, а директором – Михайло Верхола. Його дружина Тетяна Верхола – старший лаборант Полтавської обласної клінічної психіатричної лікарні ім. О. Ф. Мальцева, а мати Олена Верхола – депутат Кротенківської сільради і працівниця Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М. В. Скліфосовського.

Колись Михайло Верхола був у складі засновників ПП «Промміськбуд» і ПП «Юріс-Будінвест». Першозасновником цих двох фірм у 2007 році був Сергій Іванович Шульга. Людина з таким ПІБ у 2014-2015 роках очолювала Управління капітального будівництва Полтавської ОДА. Після початку перевірки посадовців у зв’язку з люстрацією, Шульга у 2015 році звільнився сам. Полтавську ОДА з грудня 2014 року очолює Валерій Головко.

У 2015 році «Доломіт-Буд» фігурував у кримінальному провадженні  проти службовців Шишацької обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей щодо нібито завищення кошторисів утеплення, але відтоді нових ухвал в судовому реєстрі не з’являлося.