Мерія віддала оточенню мера 700 тисяч за супровід віртуальної мережі
16.02.2019   //  

Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради 7 лютого уклало угоду з ТОВ «Основа-ТВ» про надання послуг з технічного супроводу роботи віртуальної мережі за 682 тис грн. Про це написав чернігівський активіст Олександр Гашпар з посиланням на систему «Прозорро».

Управління замовило послуги за переговорною процедурою. В обґрунтуванні йдеться, що ТОВ «Основа-ТВ» за замовленням Управління ЖКГ Чернiгiвської міської ради з 2016 року провело роботи з організації віртуальної закритої приватної мережі волоконно-оптичними лініями зв’язку.

Необхідність закупівлі викликана потребою подальшої безперебійної та цілодобової роботи 46 кінцевих точок, об’єднаних в незалежну мережу за замовленою швидкістю доступу від 20 Mбіт/сек до 1 Гбіт/с, що можливо забезпечити завдяки використанню діючої (з найбільшим покриттям в м. Чернігові) телекомунікаційної мережі, що належить ТОВ «Основа-ТВ» та з метою подальшого розширення віртуальної закритої приватної мережі шляхом підключення додаткових кінцевих точок, безперебійна робота яких напряму залежить від вже організованої та налаштованої віртуальної мережі. Заміна попереднього надавача послуги може призвести до виникнення проблем технічного характеру, пов’язаних з переналаштуванням обладнання, що експлуатується, та може призвести до непрацездатності існуючої системи.

Надання послуг здійснюється в цілодобовому режимі і не допускає можливості припинення та зміни провайдера. Заміна попереднього надавача послуг призведе до проведення довгострокового перенастроювання існуючого обладнання, нераціонального витрачання бюджетних коштів пов’язаних з додатковим придбанням маршрутизуючого та комутуючого обладнання, будівництвом нових ліній зв’язку; повторної оплати послуг з організації закритої приватної віртуальної мережі.

«Виявляється, на ринку послуг з технічного супроводу роботи віртуальних мереж відсутня конкуренція і тільки «мерська» «Основа-ТВ» може надати такі послуги в Чернігові за скромну плату в 682 тис грн.» – написав Гашпар.

Від «Наших грошей»: 

Власниками ТОВ «Основа-ТВ» є Сергій Шахрайчук, його дружина Ірина Шахрайчук та кіпрська компанія «Перлоун технолоджиз лімітед». Раніше Сергій Шахрайчук був керівником ТОВ «Краун Роялті», власником якого є Костянтин Будьонний – діловий партнер мера Чернігова Владислава Атрошенка. Будьонний був співзасновником ТОВ «Десна-ФК», де його давнім бізнес-партнером був Тимофій Бичков, котрий є батьком дружини Чернігівського міського голови Ірини Атрошенко. Бичков та Атрошенко є співзасновниками ТОВ «Десна-ФК-2».