«СхідГЗК» знову розпиляв зі співмешканкою Журила 42 мільйони на перевезення уранової руди
15.02.2019   //  

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 13 лютого за результатами тендеру замовило ТОВ «Темп» перевезення уранової руди на 42,14 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року перевезуть 243 тис т уранової руди з Новокостянтинівської шахти на Інгульську та Смолінську шахти і 45 тис т інертних матеріалів назад. Відстань в один бік до Інгульської шахти складає 55 км, а до Смолінської – 50 км.

Перевезення тонни руди на Інгульську шахту коштує 158 грн., на Смолінську – 144 грн., тобто 2,87 грн. за тоннокілометр. Це відповідає цінам груднясічня від цієї ж фірми.

Перевезення тонни інертних матеріалів з Інгульської шахти коштує 86 грн., зі Смолінської – 81 грн., тобто 1,56 грн. і 1,63 грн. за тоннокілометр. У грудні ціна для Смолінської шахти була на чверть нижчою – 66,10 грн. за тонну, або 1,32 грн. за тоннокілометр.

Ціна угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 42,83 млн грн.

Єдиним конкурентом традиційно було жовтоводське ПП «Гідромонтаж» Віктора Карастоянова, причому обидва учасники не знижували ціну під час аукціону.

Власниками «Темпу» нині є Жанна Григоренко та Анатолій Лісковський.

До літа 2011 р. разом із ними частку в фірмі мав Руслан Журило, екс-заступник директора «СхідГЗК», а зараз – відсторонений керівник ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», який разом з екс-нардепом Миколою Мартиненком проходить по одній кримінальній справі НАБУ щодо розкрадань у «СхідГЗК». Раніше Григоренко була прописана разом із Журилом.

Крім того, від створення «Темпу» у 2002 р. і до 2011 р. співвласником був Ігор Ведута, котрий разом із Журилом відомий як співзасновники благодійного фонду ім. Віктора Замули «Наше місто».

Із вересня 2011 р. «Темп» є фактичним монополістом тендерів «СхідГЗК» на перевезення. Усього він отримав підрядів на 218,14 млн грн., всі – у «СхідГЗК», крім двох в «ОГХК».