Рідна фірма Мішалова отримає половину з 440 мільйонів на гуртожитки армії на півдні України
15.02.2019   //  

Південне територіальне квартирно-експлуатаційне управління Міністерства оборони України у січні за результатами тендерів уклало 13 угод про будівництво гуртожитків на загальну суму 440,31 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

  • ТОВ «Майстер-Буд» збудує шість гуртожитків у військовому містечку №72 у Миколаєві за 207,99 млн грн., що складає майже половину загальної суми.

За підсумковими відомостями без доставки і ПДВ, ціни гарячекатаної арматурної сталі, щебеню, бетону, асфальтобетону, цегли і розчинів відповідають ринку та іншим тендерам.

Суміш Ceresit СT 190 коштує 10,07 грн./кг, хоча на ринку її можна знайти у продажу залежно від обсягу замовлення на 7-46% дешевше – по 6,929,44 грн./кг.

Два підряди воно отримало без конкуренції, а решту виграло у ТОВ «Проект-Актів» або ТОВ «Будівельна фірма Споруда», які не знижували свої ціни під час аукціонів.

Кінцевими бенефіціарами компанії «Майстер-буд» через ТОВ «Юніком Капітал» є Лариса Флакс, Михайло Тульчинський і Павло Мінасов. Донедавна частка Мінасова належала Дмитру Мішалова, чий син В’ячеслав Мішалов з березня 2016 року до кінця 2017 було секретарем Дніпровської міськради.

Мішалов-старший раніше був відомий як перший віце-президент компанії «ПриватЛенд». Представник «Привату» Борис Філатов в 2015 році став мером Дніпра. Раніше спільний бізнес з Мішаловим також мав екс-глава адміністрації президента Борис Ложкін. Бізнес-партнером Ложкіна був нинішній глава Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Після обрання Мішалова-молодшого депутатом Дніпровського міськради від «Самопомочі» в 2015 році «Майстер-буд» отримав підрядів більше ніж 1,12 млрд грн.

  • ТОВ «Благобуд Уют» збудує два гуртожитки у військовому містечку №Ч-1 у смт. Чорноморське Одеської області за 66,19 млн грн.

Один підряд воно отримало без конкуренції, а інший виграло у ТОВ «КБК Фортіс».

«Благобуд Уют» зареєстровано під Києвом на Олександра Білоносова з Житомирщини.

  • ТОВ «Баукрафт Україна» без конкуренції отримало 65,92 млн грн. на два гуртожитки у військовому містечку №100 у Гайсині Вінницької області.

«Баукрафт Україна» із-під Києва належить Сергію Пташнику, Дмитру і Миколі Каніним із Миколаївщини та Артему Мельніченку із Кропивницького.

  • ТОВ «Інвестиційна будівельно-виробнича компанія «Квадр» екс-мера Одеси Леоніда Чернєги (1991-1994 рр.) і його сина Олексія Чернєги дали 33,95 млн грн. на гуртожиток у військовому містечку №Дачне2 у Біляївському районі Одеської області.

Єдиний суперник ТОВ «Укрпромстрой» пропонував несуттєво нижчу ціну, але його відхилили, бо він не усунув недоліки документів за добу після ознайомлення з ними.

  • Крім того, замовили два гуртожитки у військовому містечку №63а в Миколаєві: по одному вищезгаданій «Будівельній фірмі Споруда» Михайла Жендубаєва за 33,34 млн грн. і ТОВ «Івеко-Буд» Костянтина Крупенка за 32,93 млн грн.

В обох фірм єдиним суперником було ТДВ «Миколаївський домобудівельний комбінат».

Михайло Жендубаєв керує ТОВ «Миколаївміськбуд» Ольги Жендубаєвої. Воно й саме отримувало підряди Міноборони щодо будівництва казарм та було спаринг-партнером ТОВ «ЄІС» на скандальному тендері КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Миколаївської облради на капремонт будівлі аеровокзалу за 102,23 млн грн.