Суд арештував 300 000 доларів Насірова в Британії
14.02.2019   //  

Шевченківський райсуд Києва наклав арешт на рахунок нещодавно поновленого на посаді голови ДФС України Романа Насірова, який він відкрив у фінансовій установі Interactive Brokers у Великій Британії. Про це повідомляє журналіст Наших грошей із зали суду.

Цей рахунок був виявлений британськими правоохоронцями, і інформація про нього була передана в НАБУ і САП.

Рахунку Насірова – вже близько трьох років, однак він задекларував його лише у січні 2019 року, тобто, після того, як його виявили британські правоохоронці.

У своїй декларації, яку він подав 16.01.2019 як кандидат у президенти, Насіров вказав наявність у нього брокерського рахунку в Interactive Brokers, на якому лежить $298 тис.

Нагадаємо, у Шевченківському райсуді Києва з листопада 2017 року розглядається справа стосовно Романа Насірова і екс-голови Департаменту погашення боргу ДФС України Володимира Новікова.

На вимогу Насірова прокурори вже більше року зачитують обвинувальний акт у повному обсязі (774 сторінок), хоча сторона обвинувачення не раз клопотала про те, що зачитати скорочений варіант.

Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Слідство вважає, що Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов’язань ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».

Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування та законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді не надходження обов’язкових платежів до держбюджету у сумі понад 2 млрд грн.