Підлеглі менеджера Юрушева таємно розпиляли ще 48 мільйонів на футбольні поля для шкіл
14.02.2019   //  

КП «Житло-Сервіс» Київської міської ради 27 грудня уклало 32 угоди про реконструкцію шкільних спортивних майданчиків на загальну суму 47,88 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До вересня влаштують 32 спортмайданчика для міні-футболу зі штучним покриттям вартістю по 1,50 млн грн. Перелік шкіл наведено нижче. За даними порталу «Є-Дата», через день після підписання замовник перерахував підряднику за кожним із договорів аванс у розмірі половини його вартості – 791 тис грн., що разом складає 25,32 млн грн.

Вартість кожної з укладених угод на 4 тис грн., або 0,2% менша від встановленого законом порогу в 1,50 млн грн., після якого комунальники мали би проводити відкриті торги зі щонайменше двома учасниками. Зменшення вартості закупівлі нижче порогу дозволило проводити закупівлі, укладаючи угоди з непрозоро обраним підрядником.

Також не були опубліковані ані договори з кошторисами та підсумковими відомостями ресурсів, ані файли звітів про укладення договорів, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Нагадаємо, у 2017 році «Житло-Сервіс» так само роздробив проектування і реконструкцію футбольних полів зі штучним покриттям на допорогові угоди загальною вартістю 98,25 млн грн. Тоді підрядником із реконструкції було столичне ТОВ «ФФУ Продакшн» Федерації футболу України. Ця фірма має завод біля села Мартусівка на Київщині потужністю 700 тис кв. м покриття «Polytan» на рік, відкритий у співпраці з УЄФА.

Федерацію футболу очолює нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Андрій Павелко, а підписантами значаться перший віце-президент Вадим Костюченко і адвокати Юрій Запісоцький та Ігор Грищенко. Що до останнього, то особа з такими ПІБ є помічником нардепа від «БПП» Андрія Лопушанського.

Як і тоді, «Житло-Сервіс» очолює Сергій Бовсуновський. Комунальне підприємство підпорядковане Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА, чиїм директором є Костянтин Федотов, який раніше працював у КП «Житлоінвестбуд-УКБ» під керівництвом депутата Київради від «БПП «Солідарність» В’ячеслава Непопа.

У 2012-2014 роках Федотов керував ТОВ «БФ Завод» Леоніда Юрушева, яке виробляє металоконструкції у тому ж селі Мартусівка. Причому, як раніше повідомляли «Наші гроші», на фотографіях триповерхова виробнича будівля фірми «ФФУ Продакшн» виглядає так само, як і корпуси логістичного комплексу «БФ Термінал» Юрушева.

Детальніше про ФФУ і штучну траву читайте в новині «Знайдено доказ, що ФФУ Павелка ініціювала посередника з ОАЕ, у якого осіли 20% переплати з $8 мільйонів».

Столична фірма «Смарагд Пол Сервіс» має статутний капітал 1 тис грн. Засновниками є Сергій Кокоша із Київщини та Руслан Коростельов із Черкащини, а директором – Андрій Добриднюк. Раніше вона отримала підрядів інших замовників на суму 19,22 млн грн.

Раніше Добриднюк також керував ТОВ «Системи для підлоги» Костянтина Піддубняка.

У 2018 році суд надав прокуратурі доступ до документів «Житлоінвестбуду» (де раніше працював директор «Житло-Сервісу» Федотов) щодо реконструкції фірмою «Смарагд Пол Сервіс» стадіону школи №275 у 2017 році. За даними поліції, комунальники нібито оплатили недовиконані роботи. Проти них порушене кримінальне провадження за ч.3 ст. 191 ККУ. Раніше «Житлоінвестбуд» відмовив прокурору в наданні цих документів.

 

Школа Адреса
Гімназія «Троєщина» вул. Марини Цвєтаєвої, 14-В
Гімназія №172 «Нивки» вул. Ружинська, 30-32
Гімназія №290 вул. Ревуцького, 13-А
Гімназія-інтернат №13 вул. Новопольова, 106
ЗНЗ «Спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 5 ім. Я.П. Батюка» вул. Вишгородська, 35
Ліцей №303 суспільно-природничого профілю вул. Драгоманова, 9-А
Ліцей «Універсум» вул. Політехнічна,  3-А
НВК «Школа І ступеня-гімназія «Потенціал» просп. Героїв Сталінграду, 47
Середня ЗОШ №215 вул. Жмеринська, 20
Середня ЗОШ №253 вул. Жмеринська, 34
Середня ЗОШ №50 вул. Ушакова, 12-А
Середня ЗОШ №60 комплексного розвитку дітей «Росток» вул. Волгоградська,1/2
Середня ЗОШ №74 вул. Смоленська, 4
Середня ЗОШ №168 вул. Озерна, 2
Середня ЗОШ №228 вул. Березняківська, 34
Середня ЗОШ №258 вул. Міста Шалетт, 1-А
Спеціалізована школа №7 імені М.Т. Рильського пров. Платонівський, 3
Спеціалізована школа №76 імені Олеся Гончара вул. Жмеринська, 8
Спеціалізована школа №102 з поглибленим вивченням англійської мови вул. Шулявська, 10/12
Спеціалізована школа №112 з поглибленим вивченням іноземних мов імені Т. Шевченка вул. Велика Васильківська, 78
Спеціалізована школа №97 з поглибленим вивченням англійської мови імені О. Теліги вул. Олени Теліги, 5
Спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської мови №207 просп. Лісовий, 33-А
Спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської мови №85 просп. Голосіївський, 36
Спеціалізована школа з поглибленим вивченням української мови та літератури №273 вул. Набережно-Корчуватська, 94-А
Спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №18 бульв. Перова, 23
Спеціальна школа-інтернат №9 вул. Сєченова, 9
Школа №213 просп. Лісовий,  33-Б
Школа №276 вул. Сабурова, 14
Школа №284 вул. Тростянецька, 7-Г
Школа №29 вул. Калнишевського, 3-А
Школа №321 вул. Драйзера, 40-Б
Школа №233 вул. Йорданська, 22-А