Патрульна поліція купила позашляховик Mitsubishi Pajero за 1,35 мільйона
14.02.2019   //  

Департамент патрульної поліція 11 лютого за результатами тендеру замовив ТОВ «Ніко діамант» спеціалізований легковий автомобіль за 1,34 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Фірма поставить 7-місний позашляховик Mitsubishi Pajero Wagon. Автомобіль матиме дві бокові подушки безпеки, подушки безпеки (шторки) для 1 та 2 ряду, клімат-контроль, механічний кондиціонер для 2 ряду сидінь, CD MP3 програвач, навігаційну систему, 7-дюймовий дисплей з сенсорним керуванням, 6 динаміків, круїз-контроль, задні датчики паркування, передні сидіння з обігрівом, оздоблення сидінь чорною шкірою, а спеціалізовано автівка буде обладнана сигнальним гучномовним пристроєм та маячком синього кольору на магніті.

У автосалонах Mitsubishi Pajero Wagon продають за 1,14 млн грн.

На торгах конкурентами «Ніко діамант» були ТОВ «АК «Інтер авто-трейдинг» Андрія Шпака та ТОВ «Ніколь-моторс» Володимира Логінова. Обидві фірми запропонували вищу ціну – 1,35 млн грн. Такою була очікувана вартість.

Меншу від переможця суму запропонувало ТОВ «Богдан-Індустрія» – 1,20 млн грн. Але цю пропозицію тендерний комітет відхилив, оскільки технічні характеристики не відповідають вимогам тендерної документації (фірма запропонувала позашляховик Great Wall Haval H9).

Засновниками ТОВ «Ніко діамант» є ТОВ «Компанія з управління активами «Ковін капітал», ТОВ «Ніко Авто Холдинг (Україна)», бенефіціар Іван Ніколайчук.

Співвласником «Ніко-Захід» через «КУА «Ковін Капітал» є виходець з Чернівців Володимир Гнатишин. Він раніше був бізнес-партнером нинішнього міністра юстиції Павла Петренка, одного з найближчих соратників лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка.

Гнатишин також був одногрупником Олексія Бурбака – брата лідера фракції «Народний фронт» в Верховній Раді Максима Бурбака.

Одним з лідерів «Народного фронту» є міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. В 2016 р. Центр обслуговування підрозділів Нацполіції замовив 635 автівок Mitsubishi Outlander PHEV 2.0 у «Ніко Діамант» на загальну суму 959,41 млн грн. Була зроблена повна передплата на всю партію машин. Після критики в ЗМІ, МВС повідомило про зниження вартості автомобілів на 13% та збільшення їх кількості закупівлі. Після цього Національне антикорупційне бюро України почало перевірку угоди.

З судових ухвал відомо, що детективи підозрювали переплату 240 млн грн. при закупівлі для поліції Mitsubishi Outlander PHEV 2.0. З літа 2017 року судовий реєстр не містить інформації про клопотання НАБУ в цій справі.