Комунальники Філатова вперше злили колишній фірмі сина нардепа Берези 59 мільйонів на каналізацію
14.02.2019   //  

КП «Гідроспоруди» Дніпровської міської ради 10 січня уклало угоду з ПП «Виробнича комерційна фірма «Мегабуд» про утримання зливної каналізації і дощоприймальних колодязів на 58,84 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлі проведено без відкритих торгів, оскільки КП «Гідроспоруди» виграло тендер Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, а потім підписало договір із обраним на власний розсуд субпідрядником «Мегабуд». На відміну від Департаменту, комунальники можуть оприлюднювати у «Прозорро» лише короткі звіти про укладення договорів, не публікуючи договори субпідряду, підсумкові відомості та кошториси. Однак цього разу вони оприлюднили документ договору субпідряду.

Так, Департамент 2 січня за результатами тендеру замовив КП «Гідроспоруди» утримання зливної каналізації і дощоприймальних колодязів на 98,29 млн грн. Комунальники повідомляли у своїй тендерній пропозиції, що планують залучить субпідрядником «Мегабуд». Департамент у той же день зменшив вартість генпідряду до 81,16 млн грн.

Через тиждень КП «Гідроспоруди» без торгів відписало «Мегабуду» на вказані послуги 58,84 млн грн., що становить приблизно 72% зниженої вартості генпідряду.

Таким чином, послуги за невідомими цінами на дві третини вартості генпідряду надасть непрозоро обрана приватна фірма, яка, відповідно до довідки КП «Гідроспоруди» про залучення субпідрядника на тендері Департаменту, залучає техніку невідомо в кого.

За умовами договору субпідряду, на заробітну плату піде 7,63 млн грн., тобто 13% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2% – 1,41 млн грн.

Місцевим «Мегабудом» зі статутним капіталом 100 грн., який вперше отримав держпідряд, володіє та керує Олександр Горбенко. За даними системи «YouControl», раніше фірмою керував Антон Фурсов, а до нього – Максим Береза, син нардепа від «Народного фронту» Юрія Берези. Антон Фурсов очолює ТОВ «Спортивний клуб Дніпро-1» Максима Берези та Геннадія Полонського.

«СК Дніпро-1» виник після банкрутства клубу «Дніпро», який Ігор Коломийський припинив спонсорувати у 2017 році, і команда зникла. Юрій Береза був позаштатним радником Коломийського, коли той очолював Дніпропетровську ОДА у 2014 році. Також Береза створив добровольчий батальйон «Дніпро-1», спонсорований Коломойським.

За даними «БюроUA», Полонський володіє ТОВ «Центр реконструкції та дизайну», яке також було субпідрядником КП «Гідроспоруди» з утримання зливної каналізації і дощоприймальних колодязів. Поліція веде кримінальну справу за фактом можливого розкрадання бюджетних коштів на цих підрядах. Йдеться про внесення посадовцями фірми в акти виконаних робіт відомостей про нібито залучення до виконання робіт співробітників, які фактично не працюють на підприємстві і не отримують зарплати.