Безглуздий лист поліції допоміг інтернату відмінити тендер, на якому дешевший ФОП вискаржив перемогу через АМКУ
14.02.2019   //  

Берестечківський психоневрологічний інтернат (Волинська обл) 4 лютого відмінив закупівлю хліба після рішення АМКУ про незаконність відхилення дешевшого конкурента з тендеру очікуваною вартістю 591 тис грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

На тендер подали заявки ФОП Музика О.В. і ПрАТ «Теремно хліб». На аукціоні 14 грудня виграв ФОП, який запропонував хліб за 373 тис грн. Однак замовник відхилив його пропозицію через відсутність довідки про те, що фізособа не була засуджена за корисливий злочин. І переможцем було обрано «Теремно хліб», який пропонував хліб за 451 тис грн., тобто на 21% дорожче.

ФОП Музика оскаржив в АМКУ своє відхилення, заплативши державі за подання скарги 5 тис грн. Зрештою ФОП довів, що поданий ним у складі тендерної документації лист-гарантія про відсутність причин відмовляти по статті 17 за всіма пунктами – і є необхідним замовнику документом.

18 січня АМКУ прийняв рішення на користь скаржника і наказав замовнику скасувати рішення про відхилення ФОПа і обрання переможцем «Теремно хліб».

Після інтернат 28 січня повторно відхилив пропозицію ФОПа, цього претензії стосувались медичної книжки водія, який мав би перевозити хліб, та листа-гарантії про якість предмета закупівлі.

ФОП не встиг оскаржити це відхилення протягом дозволених законом десяти днів, бо 31 січня Управління захисту економіки в Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції надіслало лист інтернату про незаконність окремих пунктів проекту договору, який замовник пропонував учасникам тендеру. На думку поліції, вказані на скріні пробіли у проекті порушують вимога ст. 22 Закону «Про публічні закупівлі».

Від «Наших грошей»: На жаль Поліція не вказала, що саме порушує проект договору інтернату, бо ст. 22 закону ніяк не регламентує зміст проекту договору.

На підставі цього листа поліція тендерний комітет інтернату 4 лютого відмінив закупівлю, скориставшись «неможливістю усунути порушення».

Основними акціонерами ПрАТ «Теремно хліб» є Павло Голтва і Олена Чернишова.