20-річна донька керівника сервісного центру МВС отримає 2 мільйони за продукти для школярів
13.02.2019   //  

Відділ освіти Городенківської РДА в Івано-Франківській області 5-6 лютого уклав 11 договорів з приватною підприємницею Яною Михайлюк на закупівлю різноманітних продуктів харчування на загальну суму 1,78 млн грн.  Про це написали «Наші гроші. Львів» з посиланням на систему Prozorro.

Відділ освіти купить у підприємниці макаронипечивосікяйцяовочі та фрукти, м’ясопродуктитушки заморожених курей, олію рафіновану, муку та крупи та морожену рибу. Всі угоди укладені за неконкурентною процедурою звітування.

Ціни на деякі замовлені продукти, які вдалося порівняти, перевищують роздрібні. Наприклад, замовили олію «Чумак» по 220 грн. за 5 літрів. Така олія в інтернет-магазинах коштує 184204 грн. Так само ціна на макарони «Добрий мельник» у договорі вказана по 50,5 грн. за 3 кг, тоді як в інтернеті можна знайти по 35 грн.

Свіжоморожену скумбрію замовили по 97 грн/кг, а на гуртовому ринку «Шувар» середня ціна становила 75 грн. Щодо фруктів то овочів, то порівнюючи з цінами «Шувару», на кожному кілограмові апельсинів переплатять 11 грн., бананів – 8 грн., лимонів – 10 грн., цибулі – 6 грн., моркви – 7 грн. Натомість яйця замовили по 25 грн за десяток, що нижче цін в супермаркетах, а хек по 80 грн/кг, що відповідає ринку.

Яна Михайлюк зареєстрована приватною підприємницею лише три місяці тому – 23 жовтня 2018 року. Одинадцять угод з городенківським відділом освіти – це її перші угоди.

Батько Яни Михайлюк Микола Михайлюк є начальником Коломийського територіального сервісного центру (колишнє МРЕВ). Мати – Лілія Михайлюк також займається підприємницькою діяльністю – здає в оренду власне та нерухоме майно. У декларації Миколи Михайлюка за 2017 рік вказано, що минулого року її дохід від підприємництва склав 147,92 тис грн.

В тій самій декларації зазначено, що молода підприємниця є власницею двох земельних ділянок, нежитлової будівлі та недобудованого оздоровчий комплекс в Городенці площею 1920 кв. м.