Водоканал замовив електроенергію новачку на 10% дешевше, ніж у обленерго
12.02.2019   //  

КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради 5 лютого уклало угоду з ТОВ «Велінком» про постачання електричної енергії на 82,99 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На строк до кінця 2019 року замовили 38,00 млн кіловат-годин електроенергії по 2,18 грн./кВт*год. (тут і далі з урахуванням ПДВ).

Раніше, у січні «Житомирводоканал» замовляв електроенергію за переговорною процедурою через нагальну потребу в ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія» ПрАТ «ЕК «Житомиробленерго» на 10% дорожче – по 2,40 грн./кВт*год.

Крім того, у січні КП «Водоканал» Коростенської міськради Житомирської області замовило тій самій «Житомирській ОЕК» електроенергію по 2,50 грн./кВт*год. Це на 15% дорожче за теперішню ціну від «Велінкома» для водників Житомира.

А в лютому «Житомирська ОЕК» продала електроенергію Житомирському ДНЗ №57 по 3,08 грн./кВт*год., що на 40% дорожче за ціну від «Велінкома» для водників Житомира.

Водники провели закупівлю за переговорною процедурою, бо відкриті торги очікуваною вартістю 92,00 млн грн. уже двічі доводилося відміняти через нестачу учасників.

Ціна неконкурентної угоди на 10% нижча від очікуваної вартості відмінених торгів.

Столичний «Велінком» зі статутним капіталом 100 грн. уперше отримав підряд. Зараз фірма належить директорці Ользі Мосійчук з Житомирщини. Раніше, за даними системи «YouControl», нею володіли киянка Інета Будрейка і Євген Долгошеєнко з Житомирщини.

Компанія «Велінком» отримала ліцензію НКРЕКП із постачання електроенергії в грудні 2018 року, а до того з червня 2017 року торгувала природним газом. Вона прописана по вул. Чорновола, буд. 41Д, оф. 12 разом із ТОВ «Інтестрейд» керівника Дмитра Чауса.

«Житомиробленерго» належить групі «VS Energy» екс-депутата російської Держдуми Олександра Бабакова та групи авторитетних бізнесменів відомих як «лужниківські».