Як програти оскарження в АМКУ. «Погані поради» (відео)
09.02.2019   //  

Державна уповноважена АМКУ Агія Загребельська про типові помилки учасників тендерів при оскарженні рішення в АМКУ (виступ на бізнес-сніданку Prozorro, розшифровка тексту від Tenderology.net):

«Будьте уважні з документами:

  • Відхилити скаргу можна за ненадання (або неповну відповідність) того, що вимагав замовник у тендерній документації та входить саме до складу тендерної пропозиції.
  • Договір надання послуг не підтверджує користування. Якщо замовник пише «підтвердити користування», то це можна зробити договорами про власність, оренду, лізинг. Договір про надання послуг не підтверджує користування. Він підтверджує те, що вам надають послуги. Наприклад, замовник вимагає підтвердити наявність права на користування технікою перевезення. Учасник надає договір про надання послуг, що йому надають послуги техніки — то це він не користується, а йому надають послуги.
  • Вимагався скан оригіналу — повинен бути скан з оригіналу. Якщо ви робите копію з документу, на якому написано «Згідно з оригіналом», то вже очевидно, що це не оригінал і може бути підставою для відхилення.
  • Вимагався протокол — повинен бути протокол, а не витяг.

Відкрита ціна до аукціону в євроторгах — порушення, яке неможливо виправити. Євроторги після аукціону не можливо відхилити за невідповідність тендерної пропозиції вимогам тендерної документації.

Погані поради. Насправді, це те, що робити не варто, адже якраз є «поведінкою поразки», а не успіху:

  • Напишіть в скарзі, що «це порушує принципи та права учасників» та не пишіть ні в якому разі, що це порушує саме ВАШІ права;
  • Надайте в складі тендерної пропозиції замість свідоцтва сертифікат та наполягайте, що таким чином виконали вимоги тендерної документації;
  • Підтвердіть на засіданні, що маєте можливість виконати вимогу документації, що оскаржуєте, але продовжуйте наполягати на тому, що в неї повинні бути внесені зміни;
  • Напишіть в скарзі тільки про пару порушень та вимог, а про інші розкажіть на засіданні, та наполягайте, що колегія повинна прийняти ваші доповнення до скарги;
  • Доводьте, що «ТП=ТД» формалізм, та колегія не повинна звертати увагу на форму та зміст документів/критеріїв/характеристик, що вимагаються документацією, а сама вирішити, що потрібно надати замовнику.

Коли ви подаєте скаргу, читайте її, другого шансу у вас не буде. Це швидкий інструмент, тому як ви подали, так ми і будемо її розглядати, будьте уважні».