«Журилівці» поставить урановому комбінату газу на 145 мільйонів
07.02.2019   //  

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 30 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Енерджі Трейд Груп» про постачання природного газу на 143,83 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На поточний рік замовили 13,15 млн куб. м газу по 10 938 грн. за тисячу кубометрів з оплатою протягом 45 календарних днів після поставки.

Це на 5% дешевше за лютневий тариф ПАТ «НАК «Нафтогаз України» за умови оплати після або протягом періоду поставки, який становить 11 459 грн. за тисячу кубометрів.

Ціна угоди на 9% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 158,85 млн грн.

ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» не допустили до аукціону через відсутність тендерного забезпечення. Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Укргазпродакшн».

Раніше «Енерджі Трейд Груп» було записано на Євгена Бугу, на якого записана низка фірм, що мають підряди «ОГХК», «СхідГЗК» і ДП «НАЕК «Енергоатом». У перших двох держкомпаніях на керівних посадах працював Руслан Журило, тоді як «Енергоатом» знаходився під впливом екс-нардепа Миколи Мартиненка. Журило і Мартиненко проходять по одній кримінальній справі НАБУ щодо розкрадань у «СхідГЗК».

Нині «Енерджі Трейд Груп» заведено на Олексія Бондаренка, керує нею Олексій Кравець. Нова адреса фірми – Київ, пров. Рильського, 4. Будівля раніше належала «Родовід банку», і там був офіс нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка. Але у 2016 році права на будівлю заявив Василь Данилів – газовий бізнесмен, якого звинувачували в замовленні вбивства ключового свідка у справі про розкрадання коштів у «Родовід-банку».

Усього з 2009 року «Енерджі Трейд Груп» отримала підрядів на 2,85 млрд грн., переважно в «ОГХК» і «СхідГЗК».

Власником дніпровського «Укргазпродакшну» зі статутним капіталом 2 тис грн. є Віталій Анатолійович Катрага з Боярки Київської області. Особа з такими ПІБ була помічником екс-нардепа від ВО «Батьківщина» Ігоря Скосара.

Номер телефону фірми 067 5201919 використовує кіровоградське ТОВ «Екоенергосервіс» Руслана Валерійовича і Тімура Валерійовича Лаврінових. Останній раніше володів нині ліквідованим ТОВ «Теплоенергоконтакт» з Олександрії Кіровоградської області з місцевими жителями Володимиром Медведєвим і Володимиром Самінським та черкащанином Ігорем Береславським.