Департамент «свободівця» розіграв між кумами 4 мільйони на обладнанні басейну системою рекуперації
07.02.2019   //  

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради 22 грудня 2018 року замовив ТОВ «Будівельна компанія «Технологія тепла» реконструкцію комплексу з басейном «Сокіл» (система рекуперації) по вул. Смілянській, 78 в м. Черкаси за 3,70 млн грн. Про це написав Олександр Безпрозванний у «Кропиві».

Єдиним конкурентом «Технології тепла» було ТОВ «Альянс-трансбудсервіс», яке запропонувало вищу ціну – 3,85 млн грн. Очікувана вартість закупівлі була заявлена в 3,87 млн грн. Під час аукціону учасники не понизили вартість своїх пропозицій.

Згідно з договором, вже до 25 грудня підрядник мав виконати частину робіт з встановлення системи вентиляції, повністю роботи по об’єкту мають бути завершені в кінці грудня 2019 року. Фінансування 2018 визначено договором у розмірі 1,63 млн грн.

Обладнання басейну системою рекуперації, згідно з тендерною документацією, передбачає проведення будівельних робіт по встановленню вентиляції з устаткуванням рекуперації тепла, мережі вентиляції та кондиціонування повітря, прокладання повітропроводів, теплопостачання повітронагрівача вентустановками на басейн, встановлення фільтрів для очищення води, прокладання трубопроводів, елетромонтажні роботи.

На початку січня відкрито провадження за фактом розтрати коштів по басейну. В грудні заступник директора департаменту підписав акти виконаних робіт за грудень, яким підтвердив факт придбання обладнання та виконання частини робіт на 1,88 млн грн. Кошти були перераховані підряднику, однак під час перевірки басейну працівники УЗЕ не виявили слідів виконання робіт та обладнання.

За інформацією директора департаменту Сергія Воронова, на сьогодні обладнання вартістю більше 2 млн грн. придбано підрядником і знаходиться на об’єкті.

Власником та підписантом ТОВ «БК «Технологія тепла» є Олексій Кабаченко, а його єдиного конкурента на торгах ТОВ «Альянс-трансбудсервіс» – Віталій Охота. Як свідчить аналіз сторінок в соцмережах власників фірм-учасниць аукціону, вони пов’язані кумівством.

Директором департаменту освіти та гуманітарної політики є депутат обласної ради від ВО «Свобода» Сергій Воронов. Заступником директора департаменту є Богдан Бєлов.

Довідково: Система вентиляції з рекуперацією тепла дозволяє забезпечити приміщення чистим повітрям з комфортною температурою, зменшуючи тим самим навантаження на систему опалення.

Від «Наших грошей»:

Згідно з даними системи «Прозорро», у 2017-2018 рр. ТОВ «Будівельна компанія «Технологія тепла» отримала 16 замовлень (5 з яких від Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради) на загальну суму 7,74 млн грн. Усі підряди, окрім реконструкції комплексу з басейном «Сокіл», фірма отримала без конкуренції. Щодо ТОВ «Альянс-трансбудсервіс», то це підприємство у 2016-2018 рр. виграло тендерів на загальну суму 64,06 млн грн.