Менеджеру Пашинського повідомили про підозру за невиплату зарплати на заводі, що робить міномети «Молот»
06.02.2019   //  

Київська місцева прокуратурою №5 повідомила про підозру голові правління-гендиректору київського ПАТ «Завод» Маяк за «безпідставну невиплату заробітної плати співробітникам підприємства». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Згідно з повідомленням, досудовим розслідуванням встановлено, що з грудня 2017 року по вересень 2018 року керівник заводу не виплачував заробітну плату 380 працівникам підприємства, в результаті чого виникла заборгованість на суму 11,2 млн грн.

«В цей же час, не дивлячись на заборгованість перед робітниками і при наявності коштів на рахунках глава підприємства здійснював інші платежі, витрачав кошти на господарські потреби і навіть надавав фінансову допомогу стороннім суб’єктам господарської діяльності», – відзначають в прокуратурі.

Керівнику підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.175 Кримінального кодексу (безпідставна невиплата заробітної плати громадянам більше ніж на місяць, вчинена умисно керівником підприємства). В даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

ПАТ «Завод» Маяк» входить до складу держконцерну «Укроборонпром», завод є виробником скандальних мінометів «Молот». Слідчі підозрюють, що для їх виготовлення купували вживані або несправні приціли по ціні нових, а також що самі міномети є переробкою радянського міномету 2Б11 «Сані» по занадто високій ціні 480 тис грн за штуку.

Згідно з даними на сайті підприємства, посаду голова правління – генерального директора ПАТ займає Володимир Гаврилов, який працює на підприємстві з початку 2017 року і є чоловіком глави Держфінінспекції Лідії Гаврилової.

З липня 2014 року по липень 2015 року Гаврилов очолював держпідприємство «Укртранснафтопродукт», якому була передані на зберігання заарештовані нафтопродукти компаній біглого Сергія Курченко.

У 2015 році Генпрокуратура розслідувала зловживання керівництва ДП «Укртранснафтопродукт» при реалізації 27,95 тис. тонн заарештованих нафтопродуктів без проведення обов’язкової конкурентної процедури у вигляді біржових торгів або аукціонів компанії «Укройлпродукт», яка входить до складу групи «Фактор» Сергія Тищенко.

У підсумку, як стало відомо в 2017 році, держава отримала можливість вимагати лише 102 млн грн, які залишилися на рахунках «Укртранснафтопродукту» в визнаному на той час неплатоспроможним «Фортуна-банк» Тищенка. Хоча на початку прокуратура у справі про нанесення збитків на суму 1,8 млрд грн арештувала 97 тис. тонн нафтопродуктів.

Сергій Тищенко є добрим знайомим голови парламентського комітету по безпеці і обороні Сергія Пашинського («Народний фронт»). За даними «Української правди», Гаврилов очолив «Укртранснафтопродукт» за «квотою Пашинського».