Фірма брата чиновника розробить проект спортмайданчика в 10 разів дорожче від запланованого
31.01.2019   //  

Районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району 24 січня уклала угоду з ТОВ «НПК Інженер» на розробку документації  вартістю 105 тис грн. Про це написали «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на систему «Прозорро».

Фірма має до 15 березня підготувати проектно-кошторисну документацію по об’єкту «Реконструкція спортивного майданчика по вул. Вузловій, 21».

Проект будівництва спортивного майданчика по вул. Вузловій є переможцем конкурсу «Громадський бюджет» у 2018 році. Спочатку автор просив на реалізацію проекту 989 тис грн. Вже в карті аналізу проекту, за підписом голови райадміністрації по Заводському району  Андрія Баєва і який погоджували з Департаментом архітектури і містобудування, до проекту додали витрати на проектно-кошторисну документацію у розмірі 10,9 тис грн.

ТОВ «НПК Інженер» зареєстровано у 2011 році Віктором Дяченком. Влітку 2018 року фірма стала належати Андрію Приходько (49%) та  Юрію Білову (51%). Останній є братом Сергія Білова – директора департаменту культури і туризму Запорізької міськради.

Юрій Білов також володіє половиною  ТОВ «Теплобудімпорт», яке фігурувало у справі по розкраданню бюджетних коштів, обвинувачення в чому в грудні 2017 року висунули  заступнику запорізького міського голови Анатолію Пустоварову і заступнику голови Запорізької облради Владислава Марченка з братом, Марком Марченком.

Усього ТОВ «НПК Інженер» отримало три підряди на 150 тис грн., перші з яких вже за 2 місяці після входження у фірму Білова.

Додані кошти на проект майданчику в карті аналізу проекту