Чиновники замовили рідній фірмі Мішалова амбулаторію за 5,5 мільйонів, відхиливши дешевші на 1,5 мільйона пропозиції
31.01.2019   //  

Департамент будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської облдержадміністрації 28 січня за результатами тендеру уклав договір на будівництво Вербівської сільської амбулаторії (Нижньосірогозький район) загальної практики сімейної медицини на 5,54 млн грн. Про це написало видання «Мост» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Перемогу на торгах здобуло ТОВ «Майстер-буд» з Дніпра, запропонувавши на тендеры найвищу суму – 5,54 млн грн.

Тендерний комітет відхилив три пропозиції, які були дешевшими майже на 1,5 млн грн.: ТОВ «Профт буд сістем» (4,17 млн грн.), ТОВ «Ейр трейд» (4,18 млн грн.), ТОВ «Інвестиційно-будівельне підприємство «Гарант» (4,19 млн грн.).

У конкурентів в локальних кошторисах були знайдені неточності. Наприклад, відсутність 25 шурупів і 4 балонів монтажної піни. А «Гарант» не надав пояснення щодо допущення помилки, коли підтверджував досвід виконання аналогічного договору з ПП «Стройлюкс 1» на будівництво будинку.

Раніше видання повідомляло, що 23 січня це й же Департамент ОДА замовив ТОВ «Майстер-буд» будівництво Сиваської амбулаторії загальної практики сімейної медицини (Новотроїцький район) за 7,16 млн грн.

При цьому, конкуренти дніпрян теж пропонували ціни значно нижче. ТОВ «Профт буд сістемс» та ТОВ «Ейр трейд» готові були приступити до робіт за 5,99 млн грн. (з різницею у 100 грн.) Але їх пропозиції тендерний комітет теж відхилив.

Кінцевими бенефіціарами компанії «Майстер-буд» через ТОВ «Юніком Капітал» є Лариса Флакс, Михайло Тульчинський і Павло Мінасов. Донедавна частка Мінасова належала Дмитру Мішалова, чий син В’ячеслав Мішалов з березня 2016 року до кінця 2017 було секретарем Дніпровської міськради.

Мішалов-старший раніше був відомий як перший віце-президент компанії «ПриватЛенд». Представник «Привату» Борис Філатов в 2015 році став мером Дніпра. Раніше спільний бізнес з Мішаловим також мав екс-глава адміністрації президента Борис Ложкін. Бізнес-партнером Ложкіна був нинішній глава Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Після обрання Мішалова-молодшого депутатом Дніпровського міськради від «Самопомочі» в 2015 році «Майстер-буд» отримав підрядів більше ніж 1,12 млрд грн.