Фірмі екс-тендерника «Укрзалізниці» не дали освоїти ще 4 мільйони на оцінці майна «Укрзалізниці»
29.01.2019   //  

Філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» 14 січня за рішенням АМКУ відмінила тендер на оцінку майна «Укрзалізниці» очікуваною вартістю 4,43 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У вересні 2018 року «ЦЗВ» оголосив відкриті торги щодо послуг із проведення оцінки ринкової вартості основних засобів «Укрзалізниці» на планову суму 4,43 млн грн.

Замовник вимагав від учасників довільну довідку про наявність «call-центру» та укладений до дати оголошення торгів договір про послуги телефонного зв’язку.

Анонімна фірма вимагала розшифрувати термін «call-центр». Їй відповіли, що під цим терміном мається на увазі довідково-інформаційну службу, яка в робочий час доби має забезпечувати постійний багатоканальний зв’язок із підрозділами залізниці для отримання та надання інформації, яка стосується виконання договору за цими відкритими торгами.

На тендер прийшло десять фірм, але до аукціону допустили тільки дві – ТОВ «Інтелект Консалт Груп» і ТОВ ОФ «ІНЮГ-Експертиза», а решту відхилили. Найпопулярнішою причиною відхилення була відсутність відгуків до аналогічних договорів, які мали бути видані учаснику після оголошення тендеру, або не зазначена у відгуках вартість послуг.

Серед відхилених компаній були ТОВ «Українська експертна група», ПП «Консалтингова група «Арго-Експерт», ТОВ «РМ Консалтинг», ТОВ «Максіма Капітал», ТОВ «ТВК «Олімп», ТОВ «Консалтингова компанія «Острів», ПП «Міжгосподарський науково-технічний центр «Транссервіс-1» і ТОВ «Бюро інвентаризації оцінки та експертизи».

Компанія «Максіма Капітал» оскаржила в АМКУ своє відхилення та допуск «Інтелект Консалт Груп» та «ІНЮГ-Експертиза». Адмінколегія визнала відхилення скаржника правомірним, але визнала, що замовник мав відхилити допущені фірми теж, зокрема через те, що обидві не завантажили форму цінової пропозиції.

Тому адмінколегія АМКУ зобов’язала «ЦЗВ» відмінити торги щодо основних засобів.

Столичною фірмою «Інтелект Консалт Груп» («ICG», стара назва – «САПР Сервіс») Сергія Бойка із Запоріжжя керує Олександр Бельченко. Директором із розвитку компанії є Олександр Кулак, який раніше був заступником директора філії «ЦЗВ» «Укрзалізниці», а також працював у «Енергоатомі», «Зовнішторгвидаві» тощо.

Восени 2018 року «Інтелект Консалт Груп» виграла три інші тендери «ЦЗВ» по оцінці рухомого складу, металевого брухту і відпрацьованих нафтопродуктів на 5,60 млн грн.

Одеська оціночна фірма «ІНЮГ-Експертиза» належить Ірині Мрихіній та Тетяні Харченко. Загалом із 2012 року вона отримала дрібних підрядів на 586 тис грн.