Дубневичі вдвічі задрали ціну на піскосуміш для Кульпарківа завдяки розпилу зі своїм менеджером
28.01.2019   //  

Франківська районна адміністрація Львівської міської ради 25 січня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Агропромислове підприємство «Львівське» на постачання піско-соляної суміші на 1,44 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро«.

Замовлено суміші з 20% вмістом солі для посипання доріг по 832 грн. за кубометр, що удвічі дорожче ніж Франківська РДА замовляла «Львівському» рік тому – по 485 грн. за кубометр. За цей рік ні пісок, ні сіль, ні зарплати в Україні удвічі не виросли.

Також нинішня ціна більша від 734 грн. за кубометр, по якій «Львівському» замовила піскосуміш Сихівська РДА у жовтні з поставкою на 2019 рік.

ТОВ «Агропромислове підприємство «Львівське» належить народним депутатам від БПП Ярославу і Богдану Дубневичу. Спеціалізована антикорупційна прокуратура нещодавно направляла в Генпрокуратуру подання про зняття недоторканності з Ярослава по справі щодо махінацій з поставкою запчастин стрілочних переводів «Укрзалізниці», однак ГПУ завернула подання на опрацювання.

Єдиним конкурентом на останньому тендері було ТОВ Птахофабрика «Давидівська», яке разом з «Львівським» ні на копійку не знижувало вартість своєї пропозиції на аукціоні. Птахофабрика належить Роману та Галині Співакам. До 2011 року Роман Співак керували ТОВ «Телерадіокомпанія «Галичина» Дубневичів. За даними сайту «Наші гроші. Львів», Роман Співак разом із батьком Володимиром Співаком були першими власниками ТОВ «Експозиція» – офіційного дилера продукції іншого підприємства Дубневичів – ТОВ «Корпорація КРТ».

Керівником птахофабрики є Доскіч Юрій. У 2010 він балотувався до Зубрянської сільської ради, де вказав, що працює начальником відділу у фірмі братів Дубневичів ТОВ «АП «Львівське». Також Юрій Доскіч керує фірмою Павла Дубневича ТОВ «Ансвіт».