Дружина «регіонала» продала освітянам дорожчу від ринкових цін олію за 1,2 мільйона
25.01.2019   //  

Управління освіти міської ради міста Кропивницького 16 січня за результатами тендеру замовило ТОВ «Мавік-К» олії на 1,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч у навчальні заклади міста поставлять 30 т рафінованої соняшникової олії виробництва ТОВ «Торговий дім «Снекторгруп» із Диканьки на Полтавщині у літрових поліетиленових пляшках з оплатою протягом місяця після поставки по 39,96 грн./кг.

У січні ДП «Управління забезпечення функціонування об’єктів ЧАЕС» купило її на чверть дешевше – по 31,80 грн./кг, а Солом’янська РДА на 14% дешевше – по 34,90 грн./кг. У цих двох випадках була передбачена оплата протягом 60 банківських днів після поставки.

У перерахунку на літри (1 л = 0,920 кг) ціна для Кропивницького складає 43,43 грн./л. У супермаркетах найдорожча олія продається по 42 грн./л. За даними моніторингу роздрібних цін на харчові продукти на продовольчих ринках та базарах МінАПК від 29 грудня, така олія коштувала на 40% дешевше – 30,87 грн./л.

Ціна угоди на 1 200 грн., або 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 1,20 млн грн.

Єдиним конкурентом було місцеве ТОВ «Продовольчий стандарт» Миколи Шаповалова зі статутним капіталом 1 тис грн., причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Кропивницькою компанією «Мавік-К» Людмили Ковальчук зі статутним капіталом 2 тис грн. керує Віктор Попко. Він також є директором СТ «Сервіс Плюс» Світлани Кондратюк, Любові Проценко та чоловіка Людмили Ковальчук – Олександра Ковальчука.

Олександр Ковальчук у 2010 році обрався у Кіровоградську міськраду від Партії регіонів, будучи заступником давнього голови правління Кіровоградської облспоживспілки Петра Петрушевського, який зараз є депутатом Кіровоградської облради від «Батьківщини».

Місцеві ЗМІ з посиланням на місцевого бізнесмена називають Любов Проценко кумою Володимира Перхуна, нинішнього заступника Петрушевського в облспоживспілці, а Світлану Кондратюк – керівником підприємства Кооперативний ринок облспоживспілки.

Крім того, у 2015 році Олександр Ковальчук безуспішно висувався від «Опозиційного блоку» в Кіровоградську міськраду, а нині очолює Кіровоградську філію Концерну РРТ.

Із 2017 року переможець отримав підрядів виключно на Кіровоградщині на 5,62 млн грн.