Мер Маріуполя віддав на газету Ахметова 2 мільйона, передбачених на соцзахист
24.01.2019   //  

У 2019 році мерія Маріуполя Донецької області направить 1,99 млн грн. на підписку корпоративної газети «Приазовский робочий» (ПрАТ «Газета «Приазовский робочий», що належить компанії «СКМ» Ріната Ахметова). Про це написало видання Open.dn.ua з посиланням на розпорядження міського голови Маріуполя Вадима Бойченка від 2 січня.

В розпорядженні йдеться, що у мерії розглянули звернення голів громадських організацій, малозабезпечених громадян міста щодо виділення коштів на організую передплати газети, і вирішили направити 1,99 млн грн. на передплату «Приазовского робочого» на 2019 рік за рахунок коштів, передбачених в бюджеті міста Маріуполя на соціальний захист населення.

Причому, в цьому документі спочатку дається вказівка ​ Департаменту соціального захисту населення міськради направити гроші на рахунки 12 громадських організацій, а наступним пунктом – розпорядження про перерахування отриманих коштів на передплату газети.

У списку громадських організацій, які отримали привілей безкоштовно поширювати газету серед своїх членів, є об’єднання ветеранів, інвалідів, чорнобильців, афганців, і навіть дитячо-молодіжна організація. Кількість членів всіх цих організацій не вказується, а суми, які отримають громадські організації на передплату газети, коливаються від 117 тис грн. до 198 тис грн.

Суми, які виділяє мерія на передплату корпоративної газети Ахметова, з кожним роком зростає. Якщо в минулому році на річну передплату «Приазовського робочого» витратили 332 тис грн., то в цьому – в шість разів більше. І обидва рази під «прикриттям» соціальної допомоги, виключно розпорядженням міського голови.

У матеріалі йдеться, що у 2017 р. тираж «Приазовського робочого» впав на 600 примірників, але підписка за рахунок коштів міського бюджету 1200 комплектів перекрила це падіння. У 2018 р., незважаючи на об’єднання з виданням «Іллічевець», газета втратила в тиражі ще 20% (5700 примірників). І знову на допомогу прийшов міський бюджет, оформивши 4060 підписок для відібраних громадських організацій.

Видання зазначає, що міський голова Маріуполя Бойченко, його заступники і багато депутатів міськради – вихідці з підприємства «Метінвест», що входить в корпорацію «СКМ» Ахметова. У свою чергу, корпорація володіє міськими телеканалами і газетою «Приазовский робочий».

Також нагадується, що в 2018 році майже 600 тис грн. було виділено з міського бюджету на розміщення інформації в друкованих виданнях про діяльність Маріупольської міськради і виконавчого комітету, більшість з яких отримала газета «Приазовский робочий».

Виділення коштів з міського бюджету на передплату газети «Приазовский робочий»: