Будівля для дослідження породи обійдеться «Укргазвидобуванню» в 100 мільйонів
21.01.2019   //  

Філія «Український науково-дослідний інститут природних газів» («УкрНДІгаз») ПАТ «Укргазвидобування» 10 січня за результатами тендеру замовила ПП «Фасад-Сервіс» будівництво корпусу за 99,88 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До вересня у Харкові на території нафтобази №2 по пр. Гагаріна, 127 мають збудувати «під ключ» п’ятиповерховий виробничо-лабораторний корпус по дослідженню та зберіганню керна загальною площею 2 724 кв. м, керносховище загальною площею 1 248 кв. м, а також блок кліматичної системи, майданчики для зберігання балонів інертного газу, паління, відпочинку, сміттєвих контейнерів і стоянки автомашин та комплекс автомобільних мийок самообслуговування на шість постів. Субпідрядниками будуть ТОВ «Індіго Груп» (газопостачання), ТОВ «Сміт Інжиніринг» (системи зв’язку та контролю доступу, охоронна сигналізація, відеоспостереження, комплексна автоматизація), ТОВ «Союз ПВО» (автоматична протипожежна сигналізація) і ТОВ «Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління «Харківліфт-1» (ліфти).

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни гарячекатаної арматурної сталі, розчинів, бетонів, асфальтобетонів, піску, цегли і плитки відповідають ринку.

Гарантійний строк на роботи становить десять років. На заробітну плату піде 7,38 млн грн., тобто 7% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 3% – 3,47 млн грн. Ціна угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 101,92 млн грн.

Харківський «Фасад-Сервіс» зі статутним капіталом 15 тис грн. належить Назару Ковтуну, прописаному по вул. Галана, 3 – в гуртожитку 8 НТУ «ХПІ», де він учився.

Номер телефону переможця 0503010002 раніше належав Ярославу Нирці, який керує ТОВ «ТК «Фасад-Сервіс» Ірини Нирки, а раніше був серед засновників ПП «Євробуд».

«Фасад-Сервіс» має 23 працівника, власні інструменти та орендовані техніку, офіс і склад.

Усього з 2008 року переможець отримав підрядів на 532,82 млн грн. Зокрема, за даними «Харківського антикорупційного центру», в  2015 році розіграв тендер Національної академії Нацгвардії з пов’язаною через номер телефону фірмою на 748 тис грн.

Єдиним конкурентом було харківське ТОВ «Фірма «Колоріт-Строй» Олени Самсон і Володимира Яковенка зі статутним капіталом 1 тис грн., причому ніхто не знижував ціну на аукціоні. Яковенко також володіє ТОВ «Фірма «Колорит и К» з Ольгою Баскаковою.