Збиткові комунальники Покровська заплатили 7 мільйонів за мерський «Щедрик-фест»
18.01.2019   //  

КП «Покровськводоканал» та КП «Покровськтепломережа» в грудні 2018 року низку угод на організацію фестивалю «Щедрик-фест» на загальну суму 6,74 млн грн.

Про це пише видання «DDK».

Так, КП «Покровськводоканал», керівництво якого заявляє про нерентабельність підприємства, уклало п’ять угод  що святкування фестивалю на загальну суму 3,34 млн грн.

Підприємство 26 грудня уклало угоду з ФОП Віктор Пригладь на організацію фестивалю, вартість договору склала 990 тис грн.. Пригладь – свекр співачки Наталії Валевської, яка часто виступає на муніципальних заходах Покровська. Наступного дня з цим підприємцем водоканал уклав ще одну угоду на 997 тис грн., були закуплені також послуги з організацією фестивалю. Чим два договори відрізняються – не відомо, бо вони не були оприлюднені в системі «Прозорро».

Третю угоду з Пригладем було укладено на послуги з монтажу і демонтажу дерев’яних будиночків, вартість договору склала 250 тис грн.

Також комунальне підприємство домовилося з ТОВ «Брайтшоу» киянок Людмили Пишної та Світлани Пустовіт про організацію прямого ефіру на телеканалі «Перший» за 992 тис грн. Ще було укладено договір на перевозку людей з ФОП Леонід Дорошенко, вартість – 11 тис грн.

Інше комунальне підприємство – «Покровськтепломережа», на організацію «Щедрик-фест» витратило 3,40 млн грн.

Вже згаданий ФОП Дорошенко, якому платили за перевезення учасників фестивалю, тепер отримав замовлення на організацію співачки Наталії Валевської, вартість угоди склала 911 тис грн. Фірмі «Брайтшоу» замовлено прямий ефір на телеканалі «Прямий2» за 992, а ще вона повинна допомогти в організації самого фестивалю, вартість цієї угоди склала 997 тис грн. А на послуги з технічного забезпечення фестивалю комунальники уклали угоди з ФОП Юрій Шлакайтіс на суму 500 тис грн.

В жовтні 2018 року «Покровськтепломережа» мало проблеми з подачею тепла в Покровську через заборгованість в 200 млн грн. перед НАК «Нафтогаз України».

Від «Наших грошей»

Всеукраїнський хоровий конкурс «Щедрик-фест» пройшов в Покровську 27-28 грудня і був присвячений композитору Миколі Леонтовичу, автору «Щедрика». На початку 20-го століття він чотири роки прожив в Покровську, тут йому нещодавно було встановлено пам’ятник. Ініціаторами відзначення творчості Леонтовича був мер Покровська Руслан Требушкін та міська рада.

Нагадаємо, в серпні 2017 року «Покровськводоканал» купив Toyota Camry в престижній комплектації вартістю 886 тис грн. Після публікації «Наших грошей» про цю угоду, Покровська міськрада за ініціативи мера Требушкіна дозволила передати водоканалу в якості благодійності та безкоштовної оренди автомобіль керівництву поліції Донецької області, головний офіс якої знаходиться в Маріуполі за 185 кілометрів від Покровська.