Виробник і нечужі дилери розіграли 189 мільйонів на хімію для Дніпра та області
18.01.2019   //  

Комунальники Дніпропетровщини 9 і 15 січня за результатами тендерів уклали дві угоди про поставку коагулянтів на 188,63 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

КП «Аульський водовід» Дніпропетровської облради за 92,40 млн грн. замовило ТДВ «Пологівський хімічний завод «Коагулянт» (м. Пологи, Запорізька обл.) гідроксихлорид алюмінію власного виробництва:

  • 3 990 т марки Pro-Aqua 18 по 15 300 грн./т;
  • 2 100 т марки Полвак 68 по 15 450 грн./т.

КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міськради за 96,23 млн грн. замовило ТОВ «Торговий будинок «Аква-Холдинг» (м. Дніпро) гідроксихлорид алюмінію виробництва того ж «Коагулянту»:

  • 4 650 т марки Pro-Aqua 18 по 15 400 грн./т;
  • 1 620 т марки Полвак 68 по 15 200 грн./т.

У грудні КП «Водоканал» Запорізької міськради замовило «ТБ «Аква-Холдинг» марку Полвак 68 на 18% дешевше – по 12 950 грн./т. Але завод-виробник у Пологах Запорізької області вдвічі ближчий до Запоріжжя, ніж до Дніпра та Аулів Дніпропетровської області.

На тендері «Аульського водоводу» формальна економія відносно очікуваної вартості закупівлі за підсумками аукціону склала 3%, а на тендері «Дніпроводоканалу» – 2%.

Зараз дніпровський «ТБ «Аква-Холдинг» через кіпрську фірму «Сінофіл Інвестмент Лімітед» належить Валентині Білоус із Дніпра, директором є Михайло Федосеєнко. Однак раніше власниками були Сергій Астахов і ТОВ з ІІ «Євроленд». Останнє раніше було записане на Сергія Захаренка, а зараз його засновниками є ТОВ «Поліпром-Інвест» того ж Астахова і фірма «Гранд Стар Ллс» (Сейшельські Острови).

Виробником «Коагулянт» володіють дніпровці Олександр Константинов, Рената Ярошенко та Євген Острейко, а також компанії «Альфа Ечівментс с.а.р.л.», «Сан Грінвуд Інтернешнл с.а.р.л.» і «Смарт Кемікалс с.а.р.л.» із Люксембургу. Донедавна частки цих трьох люксембурзьких фірм належали ТОВ НВП «Поліпром» тих самих дніпровців, белізькій «Голдфокс Юроп Дівіжн ЛТД» і кіпрській «Поліпром Ассетс (Кіпр) Лімітед».

Нині «Коагулянт» виграв обласний тендер у власного дилера «ТБ «Аква-Холдинг». А з тим на міському тендері змагалося лише ТОВ «Енвіротех-Інжинірінг» Костянтина Кушніренка на чолі з Іллею Бельковим, яке теж пропонувало продукцію «Коагулянту».

За даними «Clarity-Project», раніше Бельков керував ТОВ ТПК «Укрхімекспорт» Сергія Астахова – колишнього засновника одного з нинішніх переможців «ТБ «Аква-Холдинг».

Натомість дніпровське ПП «Науково-виробнича фірма «СВК» Станіслава Панасенка не було допущене до торгів «Дніпроводоканалу» за відсутність документів на підтвердження повноважень підписанта фінансової звітності, проекту договору та інших паперів.