Комунальниця Кернеса вдвадорога купила у «рідної» фірми молока на 15 мільйонів
18.01.2019   //  

КП «Комбінат дитячого харчування» Харківської міської ради 16 січня уклало угоду з ТОВ «Надія-92» про постачання молока в навчальні заклади міста на 14,53 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 2,28 млн пакетиків молока жирністю 2,6% по 0,18 л із комбінованого матеріалу з трубочками. Штука коштує 6,36 грн., тому ціна кілограма становить 35,33 грн.

У січні освітяни Золочівської селищної ради Харківської області замовили іншій компанії ультрапастеризоване молоко жирністю 2,5% у тетрапаках із розвезенням по навчальних закладах Золочівського району в півтора раза дешевше – по 24,80 грн./кг.

У грудні КП «Харківський метрополітен» замовило іншій фірмі пастеризоване молоко жирністю 2,5% у поліетилені вдвічі дешевше – по 14,76 грн./л (1 л важить близько 1 кг).

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо відкриті торги двічі відміняли через нестачу учасників, оскільки на них приходила лише «Надія-92» із вищою на 6% ціною.

Ціна угоди на 9% нижча від очікуваної вартості відмінених торгів у 15,99 млн грн.

При цьому на перших із відмінених відкритих торгів анонімна фірма запитувала, з якою метою замовник проводить закупівлю молока саме з трубочками. Той відповів, що «надання учням -х класів молока у порційних пакетах в асептичній упаковці Тетра-Пак із прикріпленою до неї трубочкою є зручним, легким у використанні та таким, що забезпечує оптимальний термін зберігання продукту та його смакових якостей, а так само і дотримання санітарно-гігієнічних норм при вживанні та зберіганні продукту».

Директором харківської «Надія-92» є Валентина Авак’ян, а засновницею – Любов Кононенко, яка також володіє ТОВ Фірма «Садко Лтд» із низкою фізичних осіб.

Донедавна фірму було записано на Уляну Олексенко 1937 року народження, котра, за даними розслідування «Викривача», померла ще восени 2017 року. Раніше засновницею була Надія Тимофєєва, яка нині керує замовником КП «Комбінат дитячого харчування».

За даними «Харківського антикорупційного центру», Тимофєєва отримала в подарунок від Уляни Олексенко квартиру площею 32 кв. м. Крім того, Тимофєєва здавала свої фургони в оренду КП «Комбінат дитячого харчування», вже будучи його директором.

Нагадаємо, у 2015 році Надія Тимофєєва обралася депутатом Харківської міськради від партії «Відродження», першим номером якої йшов мер Харкова Геннадій Кернес.

Усього з 2009 року «Надія-92» отримала підрядів щодо поставки продуктів та організації харчування на 134,45 млн грн., майже всі – в КП «Комбінат дитячого харчування».