АМКУ на 150 тисяч оштрафував подружжя, яке розіграло мільйон на закупівлі медуніверситетом м’яса
18.01.2019   //  

Адміністративна колегія Львівського обласного тервідділення Антимонопольного комітету України оштрафувала подружжя – Тараса Кирика та Дарію Коршунову – загалом на 148 тис грн. за антиконкурентну поведінку під час закупівлі Львівським національним медуніверситетом курятини, яловичини, свинини та субпродуктів на 1 млн грн. Про це написали «Наші гроші. Львів».

Згідно ЗУ «Про публічні закупівлі», чоловік та дружина є пов’язаними особами і не можуть конкурувати під час закупівель. Втім, як виявили у травні 2017-го «Наші гроші. Львів», Тарас Кирик та Дарія Коршунова подали пропозиції на один тендер.

Попри різні прізвища, у профілі в соцмережах Дарії Коршунової було вказано, що вона вийшла заміж за Кирика. Водночас на тендер учасники подали копії паспортів без сторінки з відмітками про шлюб.

Також журналісти «НГ. Львів» виявили, що Кирик, згідно з документами, працював у дружини водієм-експедитором. Так само її фірма, ПП «Перша торгова компанія», надавала Тарасу Кирику позитивні відгуки про виконання аналогічних договорів для участі в держзакупівлях. Про їх пов’язаність також свідчили інші документи.

Одразу ж після публікації в медіа тендерний комітет медуніверситету скасував закупівлю, оскільки мав відхилити пропозиції пов’язаних учасників.

АМКУ лише зараз виніс рішення оштрафувавши подружжя за змову на торгах медуніверситету та Поповицького неврологічного інтернату, хоча Кирик та Коршунова зустрічалися під час аукціонів 7 разів. Окрім штрафу вони також не зможуть брати участь у торгах протягом наступних трьох років.