Колишній СБУшник заплатить екс-поліцейському 135 мільйонів на таємне утримання доріг
15.01.2019   //  

ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Полтавської ОДА 9 січня за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівельна компанія «Старт-Інвест» утримання місцевих автодоріг на 135,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «ДРСУ Полтава» Олега Денисенка і Наталії Прядки, причому ніхто не знижував ціну під час торгів. ДочП «Полтавський облавтодор» не допустили до аукціону зокрема через порожній аркуш замість банківської гарантії.

На 2019 рік у невідомому обсязі замовили ліквідації вибоїн, тріщин, осідань асфальтобетонного покриття, заміну бордюрів, заміну і фарбування знаків та огородження, зимове утримання, озеленення, прибирання зупинок тощо.

Підсумкову відомість ресурсів і кошториси не було оприлюднено, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

ТОВ «Полтавабудсервіс Плюс» вимагало зазначити кількість послуг, відсутність якої унеможливлює обрахунок договірної ціни. Але замовник відмовився, заявивши, що вони будуть надаватись підрядником за фактичними потребами в межах ціни договору.

Ціна угоди на 10% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 150,00 млн грн.

Полтавська ОДА на чолі з Валерієм Головком зареєструвала «Агентство місцевих доріг Полтавської області» у березні 2018 року за адресою свого Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ. Директором держпідприємства став Олексій Басан – колишній старший оперуповноважений Управління СБУ в Полтавській області.

Створену в лютому 2018 року «БК «Старт-Інвест» із осені 2018 року записано на Дмитра Ковергу з Вишневого Київської області. Від жовтня 2018 року фірмою керує Владислав Слуцький – колишній старший інспектор штабу батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Полтава» ГУНП в Полтавській області.

Компанія з 39 працівниками орендує техніку в ПП «Дорожньо-ремонтне експлуатаційне управління», ТОВ «Трансресурси», ТОВ «Будтехіндустрія Інвест», ТОВ «Інтера-Строй».

За даними системи «YouControl», раніше її засновниками були полтавчани Денис Котов і Валерій Столярчук. Тоді нею керував нинішній заступник директора Ігор Фрідманн, чия дружина Наталія Фрідманн є секретарем Полтавського окружного адмінсуду. Ще раніше фірма належала Ігорю Пащенку з Дніпропетровщини та Богдану Шинкарю з Рівненщини.

За неповний рік існування «БК «Старт-Інвест» отримала підрядів на 322,58 млн грн. Із них усі в «Агентства місцевих доріг Полтавської області», крім одного в КП «Аеропорт-Полтава» Полтавської обласної ради щодо маркувальних робіт на 627 тис грн.