Комунальники Луганщини таємно роздали третину мільярда на фармпродукцію
12.01.2019   //  

КП «Луганська обласна «Фармація Північ» у листопаді-січні уклали сім угод про закупівлю лікарських засобів на загальну суму 334,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Як і в березні 2018 року, ТОВ «БаДМ» отримало замовлення на 150,00 млн грн., а ТОВ «Вента. Лтд» – на 130,00 млн грн.  Крім того, цього разу ТОВ «Фіто-Лек» відписали 30,00 млн грн., ТОВ «Оптіма-Фарм, Лтд» – 22,00 млн грн., ТОВ «Зайдекс УА» – 2,00 млн грн., а ТОВ «Істок-Плюс» і ТОВ «Істок-Плюс, Лтд» – кожному по 100 тис грн.

Замовник, який за законом «Про публічні закупівлі» не зобов’язаний проводити відкриті торги, традиційно не оприлюднив ані договори, ані звіти про їх укладення. Асортимент і кількість товарів невідомі, а ціни неможливо порівняти з ринковими цінами на предмет можливого завищення. Про минулорічні ціни для медичних закладів від цього КП читайте у статі «Фармзакупівлі Луганщини: паноптикон комунальної «Фармації Північ».

  • Дніпровський «БаДМ»записано на кіпрський офшор «Ліорко Інвестментс Лімітид» Олександра Дитятковського та Олександра Суходольського із Дніпра. Зараз директором є Віктор Чичерін, а раніше цю посаду займав Гурген Карапетян.
  • Засновниками дніпровської «Вента. Лтд»є місцеві жителі Денис Арзамасцев, Олександр Волошин та Борис Муріло, російське ВАТ «Катрен», а також Сергій Мішко, Генріх і Ганна Ріттери з Німеччини. Керує нею Олександр Волошин.
  • Харківський «Фіто-Лек» належить Олегу Рожкевичу та депутату Харківської міськради із фракції «Cолідарність» Сергію Куценку, які також володіють ТОВ «Фіто-Лек-Інвест», ТОВ «Фіто-Ліки» і ТОВ «Фітокапс».
  • Столична «Оптіма-Фарм, Лтд» належить директору Андрію Губському – двоюрідному брату колишнього нардепа Богдана Губського, яки у 5-6 скликанні представляв БЮТ.
  • Київською «Зайдекс УА» володіють Марія Григор’єва і директорка Надія Вовк, якій також належить столичне ТОВ «Рінофарм».
  • Фірми «Істок-Плюс, Лтд» Максима і Валентини Соловйових та «Істок-Плюс» Михайла Жирнова знаходяться у Запоріжжі. Жирнов є помічником нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Гліба Загорія, котрий володіє ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця».