Партнер екс-айтішника МОЗу продав Мінсоцу реабілітаційний комплекс за 25 мільйонів
29.12.2018   //  

Український науково-дослідний інститут протезування, протезобудування та відновлення працездатності (Укрндіпротезування) Мінсоцполітики 26 грудня за результатами тендеру замовив ТОВ «Мед Текнолоджі» роботизований комплекс для локомоторної терапії за 24,95 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До квітня 2019 року в Харків поставлять роботизований комплекс для локомоторної терапії Lokomat Pro System виробництва «Hocoma AG» (Швейцарія) у 2018 році з річною гарантією і повною передоплатою за еквівалент $909 тис. Він включає такі складові:

  • система з рухомими ортезами з електроприводами колінного і тазостегнового суглобів, включно з чотирма силовими датчиками з чотирма підсилювачами;
  • розширений зворотній зв’язок із функціональними вправами та розважальними іграми для мотивації пацієнта;
  • інструменти оцінки та звітів для реєстрації результатів пацієнта;
  • додаткові педіатричні ортези;
  • додатковий модуль FreeD для вільного переміщення тазу.

У 2012 році Мінсоцполітики купило комплекси Lokomat Pro по 5,48 млн грн., або $685 тис, що на третину дешевше в доларах, однак їхній детальний склад був невідомий. На фото зі ЗМІ старі комплекси в районі тазу візуально відрізняються від нового комплексу із модулем FreeD на фото виробника, тому, ймовірно, тоді комплекси його не включали.

Ціна нинішньої угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 25,50 млн грн.

ПП «Анкон» скаржилось в АМКУ, що технічні вимоги виписані під Lokomat Pro від «Hocoma AG». Скаржник хотів запропонувати систему RT-600 від «Restorative Therapies» (США), але згодом відкликав скаргу «в зв’язку з відмовою у подальшій участі у торгах».

Створена в серпні 2017 року столична «Мед Текнолоджі» зі статутним капіталом 5 тис грн. належить Максиму Савченку, який також володіє ТОВ «Студія БТЛ» разом із Сергієм Плясом. Торгову марку «Студія BTL» Савченко реєстрував разом з Андрієм Піскуном. Це екс-директор ДП «Український інформаційно-обчислювальний центр» МОЗ України та засновник ГО «Електронна Україна» з Костянтином Корнієнком і Єгором Стефановичем.

Переможець отримав підрядів на 49,63 млн грн., а Савченко як ФОП – на 3,00 млн грн.

Єдиним конкурентом із таким самим комплексом було київське ТОВ «Меддірект» Євгена Чеглакова, зареєстроване за масовою адресою по вул. Січових стрільців, будинок 4А, офіс 5. Чеглаков є співавтором низки медичних патентів зокрема разом із професором Емілем Фісталем, чиї сини Володимир і Герман завозять в Україну медичне обладнання.