«Укренерго» придбало електромобілів Hyundai Ioniq на 6,5 мільйонів (додано)
28.12.2018   //  

(додано пояснення «Укренерго»)

Державне підприємство «Національна енергетична компанія «Укренерго» 21 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Едем-Авто» легкових автомобілів на загальну суму 6,46 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Фірма поставить 7 електромобілів Hyundai Ioniq по 927 тис грн. Кожен автомобіль матиме клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, камеру заднього виду, задній та передній парктроник, подушки та шторки безпеки, а з додаткового обладнання – комплект літніх шин, автомобільний комплект (аптечка, вогнегасник, знак аварійної зупинки) та кабель Type 2 для зарядки електромобіля від стаціонарного зарядного пристрою.

Hyundai Ioniq у комплектації, подібній тій, яку придбало «Укренерго», продають за 895 тис грн.

На торгах єдиним конкурентом  «Едем-Авто» було ТОВ «Автоберег» Олексія Кондрачука. Його пропозиція була вищою – 6,48 млн грн.  Фірми не торгувалися під час аукціону.

Засновниками ТОВ «Едем-Авто» є Лариса та Юрій Побоченки, директор Олександр Гулак.

Як повідомляли «Наші гроші», у жовтні «Укренерго» купило Mitsubishi Pajero та Toyota Camry за 2,31 млн грн.

Після опублікування цієї інформації до «Наших грошей» надійшов лист відділ комунікацій зі ЗМІ та громадськістю «Укренерго».

Компанія пояснила, що ціна автомобіля становить 923 тис. грн і її «не можна порівнювати з вартістю авто в стандартній комплектації 895 тис. грн, оскільки до неї входить вартість комплекту додаткового обладнання».

Під додатковим обладнанням мається на увазі комплект літніх шин, автомобільний комплект (аптечка, вогнегасник, знак аварійної зупинки) та кабель Type 2 для зарядки електромобіля від стаціонарного зарядного пристрою. Також за умовами тендеру в комплектацію автомобіля додатково було включено вартість двох комплектів килимків (ворс + гума), килимок в багажний відсік й тонування скла передніх дверей та заднього скла для кожної автівки.

«Ці позиції не входять до стандартної комплектації електромобіля, але за умовами тендеру вони були включені до неї за додаткову оплату. Без урахування вартості додаткового обладнання кожний з електромобілів було закуплено за ціною, яка дорівнює ринковій, яка наведена в новині видання «Наші гроші» — близько 895 тис. грн.», – повідомило «Укренерго».