«Антонов» приховав кабалу «Ілляшева та партнери» за контрактом ціною 1 гривня
26.12.2018   //  

ДП «Антонов» 17 грудня уклало угоду з АО «Юридична фірма «Ілляшев та партнери» про юридичні послуги вартістю 1 грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Послуги з юридичного консультування та представництва замовили строком на п’ять років – до 17 грудня 2023 року. Їхня вартість буде визначатися згідно виставлених виконавцем рахунків-фактур, тобто залишиться невідомою для широкого загалу.

Договір не оприлюднено, а звіт про його укладення не містить деталей про підряд.

Засновниками АО «ЮФ «Ілляшев та партнери» є Михайло Ілляшев і депутат Київради Роман Марченко, якого восени виключили із «Самопомочі» за захоплення землі під Києвом, внаслідок чого фракція цієї партії в Київраді припинила своє існування.

У березні й липні «Антонов» уклав дві неконкурентні угоди з ТОВ «Юридична фірма «Ілляшев та партнери» Михайла Ілляшева і Марії Макодзеби кожна вартістю по 1 грн. Вони діятимуть до кінця року. Деталі замовлень так само були приховані, однак згодом держпідприємство оприлюднило додаткову угоду до березневого договору. Згідно з нею юристи представляють держпідприємство у Верховному суді України у судовій справі  за позовом Міноборони про стягнення заборгованості у розмірі 164 млн грн. за Державним контрактом з оборонного замовлення на закупівлю озброєння та військової техніки № 07-01 від 02.04.2001р. Гонорар за підготовку касаційної скарги складе $5 тис, а також ще $3 тис у випадку, якщо Верховний суд винесе ухвалу про зупинку виконання рішень першої та апеляційної інстанції. Ще $12 тис «Ілляшев і партнери» мав отримати, якщо Верховний суд скасує рішення попередніх інстанції. Вже через тиждень після укладення тієї угоди Верховний суд 14 березня постановив скасувати рішення попередніх інстанцій і направив справу на новий розгляд у госпсуд Києва. Відтак видатки «Антонова» на отримання такої постанови за допомоги юристів «Ілляшева і партнерів» склали $20 тисяч.

Крім того, у 2017 році «Антонов» без торгів замовляв авіапаливо у ТОВ «Паладіум Плюс» Костянтина Дергачева. Тоді дані про ціни палива теж були частково приховані.

Дергачов через панамську «Тессон Консалтінг Корп.» володіє ДочП «Центр експертних досліджень», яке входить в «Асоціацію юридичних фірм України» разом із ТОВ «ЮФ «Ілляшев і партнери» Ілляшева і Макодзеби. Також Дергачов разом з Автанділом Хачідзе значаться бенефіціарами ТОВ «Адлі», підписантом якого вказано ту ж Макодзебу.

На панамський офшор «Tesson Consulting Corp.» записане ще й ДочП «Центр правового консалтингу», котре надавало якісь юрпослуги банкрутуючому ПАТ «Сумихіпром».