АМКУ відправив в «тендерний бан» підприємців, що розіграли встановлення болардів
23.12.2018   //  

Івано-Франківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України

за порушення законодавства про економічну конкуренцію оштрафувало підприємців Тетяну Катамай та Ярослава Шпільчака, та заборонило їм три роки брати участь в тендерах.

Про написав Центр громадського моніторингу та досліджень.

У березні 2018 року ДП «Управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради»   за результатами торгів по 6 лотах уклало договори з 45-річною жителькою Івано-Франківська Тетяною Катамай угоду на загальну суму 2,06 млн грн. Згідно з договорами, до кінця вересня Тетяна Катамай мала встановити 15 болардів на вулицях Івано-Франківська.

Єдиним конкурентом Катамай по всіх лотах виступив житель села Ямниця Тисменицького району 39-річний Ярослав Шпільчак. Конкуренти зробили однакові граматичні помилки в документах, а також підтверджували свій досвід доворами від одного замовника – приватного підприємця з Калуша, Андрія Дунаєва.

Як з’ясували експерти Центру, Тетяна Камай одружена з жителем села Ямниця  Ігорем Катамай. Чоловік Тетяни також займається бізнесом та володіє (50%) будівельною компанією «Бистриця». Партнером Ігоря Катамая по ПП «БК Бистриця» є Ярослав Шпільчак (50%) – суперник його дружини Тетяни на тендері.

Тетяна Катамай та Ярослав Шпільчак вже чотири рази спільно брали участь в торгах ДП «Управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради». Загалом, Тетяна Катамай отримала падрядів від цього замовника на загальну суму 3,4 млн грн., натомість її суперник поки не отримав жодного бюджетного замовлення.