В Ірпені з бійками і тітушками блискавично змінили генплан
20.12.2018   //  

Ірпінська міська рада 19 грудня затвердила оновлення генерального плану міста. За даними «України молодої», це зайняло не більше семи хвилин.

За даними видання, 0 9:23 в.о. міського голови Ірпеня Анастасія Попсуй, яку називають ставленицею екс-мера міста Володимира Карплюка, відкрила сесію міськради. Вже за кілька годин до початку засідання зал вже був повністю наповнений людьми. За даними сайту «Громада Приірпіння», «місця в залі були зайняті працівниками ради та людьми забудовників». При цьому, місцевих мешканців, які виступають проти внесення змін до генплану, до зали засідань не пускали «тітушки».

Вже о 9:30 «29 із 36 депутатів проголосували без обговорення за оновлений Генеральний план. Це було друге питання порядку денного. Проти не проголосував ніхто із депутатів, четверо взагалі не натискали кнопки, хоча зареєструвалися, а 3 депутати не з’явилося. Містяни вимагають обговорення генерального плану», – повідомило видання. При цьому воно відзначило, що «текст пояснювальної записки до генплану та остаточне креслення карти так і не було оприлюднене».

В 9:38 Попсуй закрила засідання.

У ході сутичок в міськраді поліція затримала близько 50 осіб. «Відносно самих активних правопорушників складені адмінпротоколи за непокору працівникам поліції та дрібне хуліганство», – повідомили в обласній поліції.

За даними «України молодої», народний депутат Михайло Гаврилюк, який представляє мешканців Ірпеня в парламенті, відмовився особисто прибути на цю сесію міської ради.

Місцева активіста та журналістка Мирослава Скорик повідомила, що «мешканці Ірпеня подали понад 2000 протестів проти нового Генплану та 5 позовів до суду проти фейкових слухань 30 листопада».

Нагадаємо, раніше активісти проаналізували оновлений генплан Ірпеня, який був розміщений на офіційному сайті міськради, і виявили, що це – калька з генплану міста Очаків, при чому на деяких сторінках навіть залишилася назва того міста.

Оновлений генплан збільшує кількість земель в Ірпені, під висотну забудову у кілька разів. Крім того, за даними The Newsroom, «найбільший секрет» оновленого генплану Ірпеня – що буде з лісом. Так, видання зазначає, що «ще будучи мером, Карплюк дуже боровся за те, щоб ліс Коцюбинського, а також три тисячі гектарів лісів Києво-Святошинського лісництва, стали частиною генплану Ірпіня. Де проляжуть ті лісові межі, поки невідомо».

Раніше вже повідомлялося про участь Карплюка у заходах Блоку Петра Порошенка. Зокрема, депутат облради Ігор Домбровський повідомляв, що «Карплюка практично охрестили керівником передвиборчого штабу президента Порошенка у нашому регіоні». Як відомо, Карплюк, який є фігурантом земельних скандалів і щодо якого порушено кримінальні провадження, влітку цього року подав у відставку.