Податківець Гройсмана живе в квартирі племінника за 5 мільйонів, поки той мешкає в гуртожитку
19.12.2018   //  

Екс-керівник Державної фіскальної служби Мирослав Продан проживає в київській квартирі вартістю понад 5 мільйонів гривень, що оформлена на його сестру, яка торгує на базарі в райцентрі Вінницької області. На кума Продана оформлений будинок поруч з маєтком генпрокурора Юрія Луценка.

Про це йдеться в сюжеті Анатолія Остапенка для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».
Продан з 2005 року працював органах податкової Вінницької області. В 2016 році він став заступником голови ДФС Романа Насірова, а пізніше замінив його на посаді завдяки рішенню голови уряду Володимира Гройсмана.

Через тиждень після призначення з Вінницької ДФС у Київ сестра Продана Валентина Когут стала власницею квартири столичному ЖК «Лідер». Така квартира коштує приблизно $180 тис. (більше 5 млн грн. по нинішньому курсу). Там живе сам Продан.

Валентина Когут живе в невеличкому будинку у Могилів-Подільському і працює на місцевому ринку продавчинею.

Сам Продан у письмовій відповіді на запит програми зазначив, що його сестра та її чоловік мають магазин і виробництво тротуарної плитки, тому можуть придбати коштовну київську квартиру. За його словами, сестра придбала квартиру для свого сина, що навчається в Києві. Але туди переїхав Продан, бо в його племінника є місце в гуртожитку.

Окрім того, кум Продана Максим Павицький придбав будинок площею 450 кв м по-сусідству з генеральним прокурором Юрієм Луценко у селі Стоянка. Ремонтні роботи  в цьому будинку курувала дружина Продана. Продан же стверджує, що його дружина – дизайнерка і просто консультувала власника будинку Павицького в питаннях оздоблення інтер’єру. Вартість такого будинку $0,5 млн, а доходи Павицького офіційно за останні 20 років склали 480 тис грн.

Павицький – фігурант кримінальної справи Продана, якого правоохоронці підозрюють у  незаконному збагаченні 86 млн грн. Саме на цю суму були придбані об’єкти нерухомого та рухомого майна, якими, за даними слідства, користується екс-очільник ДФС Продан. Так, Павицький підбирав для Продана вілли в турецькому Бодрумі. Це комплекс LA Villas Yalikavlak. Він складається з чотирьох будинків, два з них –  придбав Максим Павицький. У кожній віллі по п’ять спальних кімнат. На першому поверсі приватний басейн, сад з видом на Егейське море та гори, а також гараж для трьох автомобілів. На другому – лаундж-зона з каміном і турецька баня.

У своїй декларації  Мирослав Продан вказав три автомобілі в оренді. А саме: Mercedes GLE 350-D 2017-го року випуску та дві Toyota Land Cruiser 2017-го і 2008 рр. Ринкова вартість цих авто сягає майже $200 тис. Автівки належать ТОВ “Антей”. За ринковими цінами оренда цих авто коштує $30 тис на рік, що втричі перевищує заробітну плату самого Продана. Кілька спроб журналістів орендувати авто в компанії «Антей» завершилися невдачею: працівники фірми відмовлялися говорити телефоном, а за юридичною адресою компанії повідомляли, що нікого з її персоналу немає.

4 грудня Солом’янський районний суд Києва обрав Продану запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. За екс-очільника ДФС заступились 11 народних депутатів.