Головний міграційник області злив дружині та її партнерам 2 мільйони на ремонти
19.12.2018   //  

У 2016-2018 рр. управління Державної міграційної служби (ДМС) Івано-франківської області уклало 14 прямих договорів із ТОВ «С-Капітель» та ФОПом Володимиром Нестеруком щодо ремонтних робіт на загальну суму 1,71 млн грн. Про це повідомила «Антикорупційна Платформа» на сайті «Курс».

Згідно з даними системи «Прозорро», у 2016 р. «С-Капітель» уклало чотири угоди і всі з одним замовником – облуправлінням ДМС на загальну суму 315 тис грн. За ці гроші фірма виконувала поточний ремонт приміщень для міграційної служби.

Начальник облправління Державної міграційної служби Сергій Саїв у цьогорічній декларації вказав бізнес дружини: Богдана Саїв є кінцевим бенефіціарним власником «С-Капітель», яке зареєстроване у 2014 р. в смт Богородчани. Раніше до числа засновників фірми входили Роман Глушкевич, Василь Костишин, Володимир Нестерук та власне Богдана Саїв.

Згодом із засновників залишилась тільки Богдана Саїв, решта засновників покинули підприємство, а на їх місце прийшов Володимир Іванишин. Ці зміни відбулися протягом 2017 р.

У липні 2018 р. Богдана Саїв вийшла із засновників «С-Капітель», а на її місце прийшов Володимир Нестерук. Зараз він і Володимир Іванишин – єдині засновники товариства.

На час укладання договорів у 2016 році Богдана Саїв була кінцевим власником «С-Капітель», а керівником був Володимир Нестерук.

Нестерук виявився надійним діловим партнером не тільки Богдани Саїв, а й її чоловіка. За даними Prozorro, з червня 2017 р. міграційна служба уклала з фізичною особою-підприємцем Володимиром Нестеруком 10 договорів на загальну суму 1,4 млн грн. на поточний ремонт приміщень ДМС у Івано-Франківській області. Всі договори укладалися напряму, без проведення конкурентних закупівель.

Для прикладу, один із останніх ремонтів Нестерук виконав у місті Тлумачі за 198 тис грн. у 2018 р. 13 грудня відремонтоване приміщення Тлумацького відділу міграційної служби урочисто відкрили і освятили за участі керівництва району, представників суду, прокуратури, СБУ та поліції, духовенства, а також начальника облуправління ДМС Сергія Саїва.

В матеріалі також йдеться, що згідно з декларацією Сергія Саїва, 1 серпня 2017 р. його дружина позичила у Володимира Нестерука 1,28 млн грн. І приблизно з того ж часу підприємець почав отримувати регулярні замовлення на поточний ремонт від облуправління ДМС.

На сьогодні «С-Капітель» займається будівництвом сонячних електростанцій. Зокрема, у листопаді цього року підприємство орендувало дві ділянки площею 2,9 та 3,2 га в селі Монастирчани Богородчанського району.

Окрім «С-Капітель», Богдану Саїв та Володимира Нестерука пов’язує ще одна фірма – ТОВ «Віз-А», де вона значиться власницею, а Нестерук – керівником. Наразі фірма перебуває у стані припинення.

Наприкінці 2017 р. головний міграційник області став героєм матеріалу від Bihus.info. Йшлося про те, що відомості про будівельний бізнес дружини, зокрема «С-Капітель», відсутні у деклараціях Сергія Саїва за 2015 і 2016 рр., а також про нерухомість подружжя.