Верховний суд підтвердив, що «Медсервіс» повинен сплатити штраф за змову на закупівлі ліків
14.12.2018   //  

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду України відмовив у задоволенні касаційної скарги ТОВ «Торговий дім «Медсервіс» та залишив рішення попередніх інстанцій в силі, в результаті чого підприємство зобов’язане сплатити 68 тис грн. штрафу. Про це написали «Наші гроші. Львів».

Як раніше повідомляли «НГ.Львів», Львівське обласне територіальне управління АМКУ оштрафувало ТОВ «Галич-Мед» та ТОВ «Торговий дім «Медсервіс» за спотворення результатів торгів на закупівлю медичних витратних матеріалів, які проводила Пустомитівська центральна районна лікарня на загальну суму 1,5 млн грн. Згідно з рішеннями, за узгодження дій та спотворення результатів торгів в обох випадках компанії сплатять по 68 тис грн. штрафу кожна, тобто 136 тис грн.

Судді Верховного суду підтвердили правомірність рішення колег про те, що під час торгів відбулась змова учасників.

«У процесі підготовки та участі у торгах їх учасники узгоджували між собою свої дії, тобто не змагалися між собою, що є обов’язковою умовою конкуренції, як наслідок конкурентне середовище у сфері закупівель не створено та не дотримано принципу добросовісної конкуренції серед учасників», – йшлося у рішенні суду.

ТОВ «Торговий дім «Медсервіс» неодноразово фігурувало у матеріалах «НГ. Львів», крім змови на тендерах, відомий також тим, що продавав центру екстреної медицини тест-системи для діабетиків за значно завищеними цінами.

Власником «Торгового дому «Медсервіс» є львів’янин Володимир Тихович. Крім цієї компанії йому також належить ТОВ «Науково-дослідне виробниче підприємство  «Екологія». Це підприємство Тиховича у січні 2018 р. також було оштрафовано АМКУ за змову на торгах, тож йому також заборонили брати участь у торгах протягом трьох років.