Заслужений будівельник завершить житловий довгобуд на Борщагівці за 638 мільйонів
17.12.2018   //  

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» 10 грудня за результатами тендеру замовило ПП «Еталонбуд.» завершення будівництва житла за скоригованим проектом у Святошинському районі Києва за 638,34 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До квітня 2021 року по вулиці Сім’ї Сосніних, 4-а завершать недобудований збанкрутілим попереднім забудовником ТОВ «Київвисотбуд» 25-поверховий житловий будинок  із секцій А, Б1, Б2, В, а також трансформаторні підстанції, паркінг і зовнішні мережі.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, вибірково перевірені ціни загально-будівельних матеріалів відповідають ринку та іншим тендерам. Зокрема йдеться про гарячекатану арматурну сталь, бетони, розчини, керамічну плитку, цеглу, щебінь, дерев’яну опалубку, сатенгіпс, дисперсію полівінілацетатну непластифіковану тощо.

Двокамерні віконні та балконні блоки на 23,75 млн грн. коштують 1 862 грн./кв. м.

Провід ПВ3нг-нд 70 кв. мм на 11,42 млн грн. купили по 273 грн./м. У відкритих джерелах провід ПВ3 нгд 70 кв. мм можна знайти в півтора раза дешевше – по 185 грн./м.

На заробітну плату піде 79,81 млн грн., тобто 13% від загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 7% – 43,16 млн грн.

Ціна угоди на 0,01% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 638,41 млн грн.

Столичний «Еталонбуд.» зі статутним капіталом 1 тис грн. був зареєстрований у лютому 2016 року. Засновником і директором є заслужений будівельник України Володимир Володченко. Він також володіє ТОВ «Житлопромбуд» із Валерієм Володченком і ПП «Здорова нація» з Іриною Проніною. Раніше йому також належало київське ПБП «Еталон-2В», нині записане на Андрія Хоменка з Київщини, та ПП «Еталон Буд», переоформлене в Маріуполі на Максима Литвиненка з Чернігівщини.

Усього з 2016 року переможець отримав підрядів виключно «Житлоінвестбуду» на 899,18 млн грн., з який нинішній – найбільший.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Будівельна компанія «ЗЗБК №1» Сергія Алексєєва і Василя Іванченка, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Іванченко разом із Нонною Купоревою володіє ТОВ «Фінансова компанія «Столиця», співвласником якого колись був нині покійний Андрій Бєломєсяцев, екс-заступник головного архітектора Києва (1996-2004 рр.). Іваченко і Бєломєсяцев володіли низкою будівельних фірм у Києві.