Дилер чехів виграв у їхньої «дочки» 57 мільйонів на комбайн для «Селидіввугілля»
07.12.2018   //  

ДП «Селидіввугілля» 4 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Торговий дім «Контракт-Енерго» видобувний гірничий комбайн за 57,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До вересня 2019 року на шахту «Котляревську» мають поставити очисний комбайн МВ410 у комплекті з апаратурою запуску, апаратурою керування, кабелем КГЕШ 3х35+1х10+3х4 довжиною 400 м і кабелем КГЕШ 3х95+1х10+3х4 довжиною 400 м.

Постачальник подав документи на комбайн виробництва компанії «T Machinery A.S.» (Чехія), закресливши маркером ціни окремих складових частин у специфікації.

Товар поставлять протягом 80 днів після отримання повної попередньої оплати.

Ціна угоди на 5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 60,00 млн грн.

Єдиним конкурентом було павлоградське ТОВ «ТМС» чеських фірм «Tomas Group, Spol. s r.o.» і «T Machinery A.S.» чеха Гойдіка Зденека, директором якого є Роман Доренський, а підписантом – Юрій Савінкін, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Засновниками столичної «ТД «Контракт-Енерго» є київське ПАТ «ЗНВКІФ «Гратіс» донеччанина Сергія Сухого та директор Євген Абраменко з підконтрольного Україні смт. Володимирівка Волноваського району Донецької області, який також володіє ТОВ «Східспецремонт». Його батько Володимир Абраменко є головою цього селища.

Сухий разом із фондом «Гратіс» через ТОВ «Слав АБЗ» і ТОВ «Славспецтех» володіє слов’янським ТОВ «Славдорстрой», яке з 2016 року отримало дорожньо-ремонтних підрядів на 2,16 млрд грн. Також Сухий та фонд «Гратіс» є засновниками ТОВ «Фінансова компанія «Артфін», у якого позичало гроші ПАТ «Донбасенерго» оточення Януковича. Крім того, особа з такими ПІБ очолювала макіївську філію «Промінвестбанку», власником якого є російський державний «Внєшекономбанк».

Усього з травня переможець отримав підрядів різних замовників на 288,55 млн грн.