Заступник генпрокурора перебрався в елітну квартиру, переписану на батька
05.12.2018   //  

Заступник генерального прокурора Євгеній Єнін мешкає в квартирі в центрі Києва, яка в 2017 році була оформлена на його батька Володимира Єніна. На останнього також оформлено приватний будинок біля столиці.

Про це йдеться у сюжеті Наталії Касяненко для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

До призначення заступником генерального прокурора Єнін працював в посольстві України в Італії. Два роки тому на запрошення генпрокурора Юрія Луценка  він очолив напрямок міжнародних зв’язків Генеральної прокуратури.

Декілька місяців тому Єнін переїхав жити в квартиру на Великій Житомирській, площа помешкання складає 184 кв м. (вартість квартир в цьому будинку в публічних оголошеннях – $2-4 тис/кв, це пам’ятник архітектури –«НГ»). Журналісти тривалий час фіксували його разом з сім’єю біля будинку, тут припаркований автомобіль його дружини.

Будинок, в якому живе заступник гепрокурора

 

Одночасно Єнін-старший добудовує будинок на 300 квадратів у передмісті Києва.

Будинок батька Єніна

 

Ні керівник ГПУ Єнін, ні його батька відмовилися розповісти про доходи, на які була придбана нерухомість.

Нагадаємо, Євгеній Єнін восени 2018 підписав видачу Росії інгуша Тимура Тумгоєва. Також цього року журналісти «Слідство.інфо» опублікували записи таємної зустрічі Євгена Єніна та іншої заступниці Луценка – Анжели Стрижевської – з екс-міністром-втікачем Едуардом Ставицьким, підозрюваним у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах. Зустріч відбулася в Ізраїлі в листопаді 2016, а Єнін і Стрижевська не мали на той момент ніякого процесуального статусу у справі.

Від «Наших грошей»

В листопаді 2018 рок устало відомо, що генеральний прокурор Юрій Луценко його заступник Євгеній Єнін проводили активну роботу, яка мала на меті взяти під контроль Генпрокуратури усі міжнародно-правові запити і співпрацю Національного антикорупційного бюро України з іноземними колегами. Наприклад, Єнін проводив зустрічі з іноземними прокурорами, застерігаючи їх від прямої співпраці з НАБУ.

Хоча міжнародне співробітництво є обов’язком НАБУ згідно зі ст. 16 закону «Про Національне антикорупційне бюро». Цей обов’язок НАБУ реалізовує в порядку ст. 545 КПК України, здійснюючи функції центрального органу України в питаннях міжнародного співробітництва у справах віднесених до його підслідності. Це дозволяє НАБУ діяти цілком незалежно без жодних узгоджень з Генпрокуратурою.