Ліцей дав 5 мільйонів фірмі з «чорного списку» АМКУ, яку через бан викидали з тендеру на 170 мільйонів
05.12.2018   //  

Хмельницький спеціалізований ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі наук 30 листопада за результатами тендеру замовив приватній фірмі «Діта» (Хмельницький) реконструкцію даху будівлі з утепленням зовнішніх стін цього закладу на вул. Озерна, 14 (коригування) загальною вартістю 5,00 млн грн. Про це написав «Незалежний громадський портал» з посиланням на «Прозорро».

Торги були проведені за переговорною процедурою. Замовник це обґрунтував тим, що у 2017 р. «Діта» стала переможцем з виконання реконструкції даху будівлі з утепленням зовнішніх стін хмельницького ліцею-інтернату. Його вартість становила 10,29 млн грн.

Однак 13 листопада 2018 році проектна організація  «Проект-Менас» виявила ряд додаткових робіт, які не були передбачені початковою проектно-кошторисною документацією, але виконання яких є вкрай необхідним для забезпечення повного циклу робіт. Всі визначені додаткові роботи, які пройшли державну експертизу, технічно та економічно пов’язані з первинним договором і є обов‘язковими для виконання, оскільки технологія будівництва потребує одночасного виконання деяких робіт, передбачених початковим проектом та додатковими.

Виходячи з цих міркувань, тендерний комітет ухвалив рішення віддати підряд фірмі «Діта». Кінцевий термін виконання додаткових робіт – 31 грудня 2019 року.

ПФ «Діта» належить екс-депутату Хмельницької міськради Михайлу Кіперману. Заснована фірма у 1995 році, на сьогодні керівником значиться Артем Мацьков.

У квітні 2018 року адмінколегія Хмельницького обласного тервідділення АМКУ оштрафувала фірму «Діта» за тендерну змову, а також заборонила брати участь в державних закупівлях на три роки. Наразі ця компанія внесена до переліку підприємств, які порушили економічну конкуренцію.

У травні 2018 року комунальне підприємство архітектурно-будівельного проектування Хмельницької обласної ради не допустило ПФ «Діта» до участі в аукціоні з будівництва лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні очікуваною вартістю 172,1 млн грн. через порушення законодавства про захист економічної конкуренції.