Міськрада без тендерів замовляє ремонт доріг сімейній фірмі начальника райавтодора
29.11.2018   //  

Благовіщенська міська рада Кіровоградської області в 2018 років в обхід тендерів уклало з ТОВ «Автодорбуд-2016» низку угод на ремонт доріг загальною вартістю 3,05 млн грн.

Про це Павло Лісниченко написав в виданні «Без купюр».

Протягом року міськрада уклала з «Автодорбуд-2016» 18 контрактів, крім одного з них, всі вони на поточний ремонт доріг Благовіщенського. При цьому замовник жодного разу не проводив конкурентних торгів, віддаючи підряди напряму.

Останній «дорожній» договір на проведення поточного ремонту вулиці Чайковського вартістю 67,43 тисячі гривень, сторони підписали на початку листопада. І це при тому, що наприкінці серпня міськрада віддала фірмі 1,07 мільйонів гривень на проведення капітального ремонту дорожнього покриття на цій же вулиці.

Очолює «Автодорбуд-2016» В’ячеслав Лабан  – головний інженер ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» філія «Гайворонський райавтодор». Він також депутатом Гайворонської районної ради від БПП «Солідарність». А його рідний брат Олег Лабан є депутатом БПП у Гайворонській міській раді.

Власницею ж «Автодорбуд-2016» є Тетяна Гончарук – дружина екс-директора ДП «Кіровоградський облавтодор», а нині керівника «Гайворонського райавтодора» Олексія Гончарука. Останній у 2015 році балотувався до Гайворонської міськради від політичної партії «Наш край».

Окрім згаданого Благовіщенська ТОВ «Автодорбуд-2016» працювало ще з Великотроянівською, Мечиславською, Осичківською, Концебівською сільською та Савранською селищною радами Кіровоградської обалсті. Водночас фірма жодного разу не брала участі у конкурентних торгах.