Мерія роздала землю на елітній вулиці чиновниці та хабарнику
26.11.2018   //  

21 листопада на сесії Дніпровської міськради депутати прийняли понад 200 земельних рішень, частина з яких стосувалася передачі у власність городян ділянок по вул. Дежньова в Самарському районі. Про це написала Ольга Фоменко у «БюроUA».

Вул. Дежньова знаходиться недалеко від Свято-Миколаївської церкви та вул. Марії Ярової. Поруч посадка, річка Шиянка. Це район елітної забудови. Ділянки площею 10 соток тут продають за ціною від $8,5 тис до $11,5 тис.

Серед тих, кому пощастило отримати у власність землю під забудову на Дежньова – заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровського міськради Анна Москаленко і її чоловік Володимир Лупов, який раніше працював в родинних фірмах: приватній фірмі «Северск» і ТОВ «Северок 99». Останнє підприємство в минулому було регулярним переможцем тендерів департаменту благоустрою та інфраструктури на утримання доріг. При цьому підряди в основному виконували співробітники КП «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» («УРЕА»), які використовували комунальну техніки.

Екс-власник ТОВ «Северок 99» Артур Оганесян наразі є керівником КП «УРЕА». З моменту приходу Оганесяна на посаду керівника комунального підприємства, ТОВ «Северок 99», яке перейшло до тестя Оганесяна Петра Фергесіна, в тендерах на утримання доріг брати участь перестало. Тепер регулярним переможцем відповідних тендерів є комунальне підприємство.

Дружина Оганесяна Вікторія Фаргесіна є засновником і керівником фірми «Северск». І вона, і Артур Оганесян також є в списку щасливчиків, яким на 36-ї сесії міськради передали у власність ділянки на вул. Дежньова.

Видання також звернуло увагу, що 24 жовтня 2018 р., на 35-ій сесії міськради землю на Дежньова як учасник АТО отримав і екс-начальник управління торгівлі мерії Олександр Каховський, якого влітку 2017 р. затримали за підозрою в отриманні хабара.