Дочка губернатора Київщини володіє «стихійним» базаром на Подолі
26.11.2018   //  

Донька нового голови Київської облдержадміністрації Олександра Терещука – Оксана Сорочинська, яка є співвласницею тендерного фаворита держустанов ТОВ «Новітнє обладнання», контролює також продовольчий ринок в Києві.

Про це написав Максим Опанасенко в рамках розслідування програми «наші гроші з Денисом Бігусом».

Ринок на орендованій «Авеста Трейдінг» землі

За даними державного реєстру, Сорочинська з вересня є співвласницею  ТОВ «Авеста Трейдінг». У листопаді 2017-го компанія отримала від Київради в оренду ділянку на Світлицького, 31 у Подільському районі Києва. Цільове призначення – «для експлуатації та обслуговування побутово-громадських будівель».

Нині на цьому місці – напівстихійний продуктовий ринок. В його центрі металева конструкція, де «з-під поли» порціонно продають міцний алкоголь.

Оксана Сорочинська є співвласницею фірми «Новітнє обладнання». За три роки фірма виграла тендерів на майже 140 млн грн. Бізнес стартував у 2015-му, коли батько Сорочинської – Олександр Терещук – керував київськими правоохоронцями і мав бути звільнений відповідно до люстраційного законодавства. Від люстрації Терещука врятував особисто Президент Порошенко, скасувавши його звільнення нібито з міркувань обороноздатності країни.

Згодом Олександр Терещук зайняв крісло заступника голови Одеської ОДА. З того моменту фірма його доньки стала потужним переможцем тендерів в Одеській області. Зокрема, компанія отримала великі замовлення на створення систем відеоспостереження від порту «Южний», а також Ізмаїльського та Іллічівського морських портів. Тільки від «Южного» фірма отримала замовлень майже на 70 млн грн. Крім того, ціни закупівель були з переплатою.

Також Сорочинська паралельно з входженням в бізнес стала власницею елітної нерухомості в Києві.