Поплавський не задекларував Мercedes за $100 тисяч та палац під Києвом з власним озером
22.11.2018   //  

Народний депутат та ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський приховує в декларації елітну нерухомість та коштовний Мercedes-Benz, які оформлені на його підлеглих.

Про це написав Антон Столяров для «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Поплавський декларує, що мешкає в квартирі площею 76 кв м в столичному спальному районі Позняки. Проте на офіційній Instagram-сторінці Поплавського можна побачити безліч фото із розкішного заміського будинку .

Насправді депутат мешкає Бортничах під Києвом в будинку площею 1068 кв м із власною сауною та приватним озером. Площа землі під ним – близько півгектара. Одна із цих земельних ділянок перебуває в оренді у проректора Київського національного університету культури і мистецтв Наталії Гайсинюк. Решта ділянок і сам будинок записані на її 71-річного батька Анатолія Капелюшного. Проте місцеві мешканці підтверджують, що фактичним власником цього майна є саме Михайло Поплавський.

Будинок Поплавського

 

Також Поплавський користується Мercedes-Benz S500 Long 4Matic вартістю близько $100 тис. Ця автівка також відсутня в декларації нардепа. Вона, як і машина-супроводу Mercedes-Benz GLS 350, записана на приватний вищий навчальний заклад «Київський університет культури». Раніше його бенефіціарами через ТОВ «Укрконцерт» були сам Михайло Поплавський та його син Олександр, але у 2016 році Поплавський-старший переписав свою частку Лілію Єременко – заступницю декана Факультету кіно і телебачення державного «Київського національного університету культури і мистецтв», де за сумісництво працює нардеп від «Волі народу».

Нагадаємо, «Київський нацуніверситет мистецтва та культури» забудував житловими будинками та офісним центром землю, яку йому виділили для будівництва та розширення гуртожитків. Частину квартир в цих будинках викупили родичі народних депутатів.