Дизайн українського павільйону на Всесвітній виставці в Дубаї обійдеться у 3 мільйони
22.11.2018   //  

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 29 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «ТД Промфінінвест» послуги для участі України у виставці «Експо-2020» на 2,99 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч мають розробити концепцію, підготувати ескізи та оцінити витрати щодо представлення експозиції Національного павільйону України на Всесвітній виставці «Експо – 2020» у Дубаї (ОАЕ) із 20 жовтня 2020 року по 10 квітня 2021 року. Все це повинно бути виконано у п’яти варіантах. Найбільша сума у 552 тис грн. піде на послуги з розроблення концептуального архітектурного дизайну павільйону і прилеглої території.

Передбачено аванс до 60% згідно Постанови Кабміну №242 від 19 березня 2012 року.

Переможцем аукціону стало ТОВ «Експосервіс Україна» Олександра Горобея, бо в другому раунді знизило ціну з 4 мільйонів до 3 (трьох) грн.

Замовник, проаналізувавши і дослідивши тендерну пропозицію фірми та інформацію про неї, «дійшов висновку, що існують застереження щодо укладання договору з таким учасником», і відхилив  її. У протоколі він послався на п. 4 ч. 1 ст. 30 закону «Про публічні закупівлі», який дозволяє відхилення, коли «тендерна пропозиція не відповідає умовам тендерної документації», а також на такий пункт тендерної документації:

«Замовник самостійно досліджує та аналізує інформацію стосовно учасника процедури закупівлі, яка розміщена у відкритому доступі. У разі, якщо під час аналізу інформації замовник дійшов висновку, що учасник не має позитивної ділової репутації або існують застереження щодо укладання договору з таким учасником, замовник може відхилити пропозицію такого учасника, як таку, що не відповідає вимогам тендерної документації».

Документація тендеру передбачала внесення учасником тендерного забезпечення у вигляді електронної банківської гарантії в розмірі 120 тис грн. Тобто учасник, який зробив неправильну ставку, мав вибір або підписати договір на помилкову суму, або відмовитись від підписання, втративши тендерне забезпечення на користь замовника.