Зареєстрована на смітнику фірма доньки губернатора натендерила 140 мільйонів
21.11.2018   //  

Оксана Сорочинська

ТОВ «Новітнє обладнання», співвласницею якого є донька нещодавно призначеного головою Київської ОДА Олександра Терещука, за останні два роки отримала підрядів на 140 млн грн. Майже одночасно з цим донька чиновника стала власницею купи елітної нерухомості в Києві.

Про це йдеться в сюжеті Максима Опанасенка для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Терещук багато років працював в структурах Міністерства внутрішніх справ. Його дочка – Оксана Сорочинська, також раніше працювала в держпідприємстві МВС «Розвиток», а її чоловік Анатолій Сорочинський і нині працює інспектором з обігу зброї київської Нацполіції. Сьогодні Оксана Сорочинська молода мама двох дітей та спів засновниця ТОВ «Новітнє обладнання», до статутного фонду якого вона внесла в 2015 році два мільйона гривень. Її батько каже, що дочка позичила $300 для започаткування бізнесу.

З кінця 2016 року «Новітнє обладнання», яке до того не мало досвіду, почало отримувати замовлення на поставки техніки, комп’ютерів, систем відео спостереження, тощо.

Після призначення в квітні 2016 року Терещука заступником голови Одеської ОДА «Новітнє обладнання» отримують замовлення від порту «Южний» та Ізмаїльського та ллічівського (нині Чорноморський – «НГ») морських торговельних портів на створення систем відео спостереження за десятки мільйонів гривень. Тільки з портом «Южний» фірма уклала угод майже на 70 млн грн. Всі порти розташовані в Одеській області. При цьому, відеокамери для Іллічівського МТП та порту «Южний» були замовлені за цінами, що значно вищі ринкових.

Також фірма отримала замовлення від Нацради з питань телебачення та радіомовлення на поставки апаратури для моніторингу телепрограм на понад 40 млн грн. А ще обладнання для відео спостереження та аудит систем безпеки на понад 10 млн грн. фірмі замовило «Київ-Дніпровське МППЗТ». Раніше цим підприємством керував Володимир Панкратов, чий 21-річний син є співзасновником «Новітнього обладнання».

Місце реєстрації «Новітні технології»

За офіційним місцем реєстрації «Новітнього обладнання» знаходяться руїни та смітник.

Майже одночасно з входження в бізнес донька Терещука стала власницею алітної нерухомості. Так, Сорочинська купила половину новозбудованої багатоповерхівки на столичному Печерську. Друга половина у її брата Івана. За декілька місяців до цього вона купила офісне приміщення площею майже 400 кв м в новому будинку поблизу парку Феофанія.

Вежа на Печерську дітей Терещука

Відмітимо, що сім’я Терещука володіє триповерховим маєтком в столичних Жулянах, а ще добудовує великий маєток в Проціві під Києвом.

Маєток Терещука в Проціві

Терещук до 2014 року керував міліцією Волині, відправляв на Майдан «Беркут» і звільнився після втечі Януковича. У 2014 році Терещук очолив поліцію Києва, президент Петро Порошенко звільнив його від люстрації. Пізніше працював в нацполіції. У 2017 році Терещук виграв конкурс на посаду першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації. В ЗМІ його називали «смотрящим» за облдержадміністрацією від Адміністрації президента. В кінці жовтня Порошенко призначив його головою Київської ОДА.