«Поляки» Філатова за 100 мільйонів лататимуть дороги на чверть дорожчим асфальтом, ніж у Кернеса
21.11.2018   //  

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради 5 листопада за результатами тендеру замовив ТОВ «Тракція Інфра» поточний ремонт автодоріг на 99,92 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Підряд включає ямковий ремонт, холодне фрезерування, влаштування покриттів з асфальтобетону та плитки, заміну люків та бортових каменів тощо.

За підсумковою відомістю ресурсів, найбільшу суму в 44,39 млн грн. відведено на асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу Б марки 1 по 2 333 грн./т. У липні на тендері СКП «Харківзеленбуд» він коштував на чверть дешевше – 1 855 грн./т.

За кошторисом, ямковий ремонт коштує 475-533 грн./кв. м одношарового покриття товщиною 50 мм та 588-704 грн./кв. м одношарового покриття товщиною 70 мм, що майже відповідає серпневим цінам для Дніпровської міськради від «Тракція Інфра».

У липні Криворізька міськрада замовляла його іншій фірмі дещо дешевше: по 441-440 грн./кв. м та 565-603 грн./кв. м.

Як і раніше, субпідрядниками будуть ДІП «Дніпродор» польського ТОВ «ПУС» («PUS»), яке до 2006 року було співвласником ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС» із сином екс-начальника ДП «Дніпропетровський облавтодор» Тарасом Палієм, і ТОВ «Енергія-росту» Микити Друпова, яке раніше під назвою «Юкрейн Рісьорч» належало Тарасу і Наталії Рудим.

На заробітну плату піде 3,22 млн грн., тобто 3% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 756 тис грн.

Ціна угоди на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 100,00 млн грн.

Єдиним конкурентом не вперше було КП «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» Дніпровської міськради, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Створена у 2016 році дніпровська «Тракція Інфра» цьогоріч виграла підрядів виключно Дніпровської міськради на поточний ремонт автошляхів на суму 842,64 млн грн.

Зараз нею володіють Павло Пасинков (1%) і ТОВ «Тракція Україна» (99%), а керує Олександр Петренко. Засновниками «Тракція Україна» є ТОВ «Келіо» Олени Мамон і Маргаріти Карагодіної (49,9%) та АТ «Дорожньо-Мостове Підприємство «Білосток» (Польща) (50,1%). Кінцевим бенефіціаром через польську фірму значиться поляк Пшемислав Вжесінський, однак раніше ним був литовець Рекашюс Роландас. Останній у 2016 році у якості директора з розвитку польської корпорації «Тракція» («Trakcja PRKII SA») зустрічався з мером Дніпра Борисом Філатовим у Литві.

«Тракція Інфра» оприлюднила перелік своїх 59 працівників, що мають необхідний досвід для ремонту вулиці у Дніпрі. Усі вони мають українські, а не польські ПІБ. Крім того, раніше вона орендувала частину техніки  у ТОВ «Майстер-буд» Дмитра Мішалова, батька Вячеслава Мішалова, який до кінця 2017 року був секретарем міськради Дніпра.