Мінкульт відмовився погоджувати Тігіпку 115-метрову висотку у центрі Києва
20.11.2018   //  

Міністерство культури відмовило у погодженні ТОВ «Віолія» історико-містобудівного обґрунтування (ІМО) з будівництва 115-метрової багатоповерхівки на вул. Антоновича, 136-138. Про це свідчить офіційний сайт Міністерства культури.

Мінкульт зареєстрував відповідну заяву фірми «Віолія» 26 жовтня.

Як повідомляли «Наші гроші», на вул. Антоновича, 136-138 ТОВ «Віолія» і ТОВ «Піріт» мають намір збудувати 33-поверховий житловий будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями.

Компанія «Піріт» отримувала ділянку за вказаною адресою для будівництва офісного центру. Разом з тим у січні цього року Департамент містобудування КМДА видав фірмам містобудівні умови та обмеження (МУО), якими дозволили будувати на ділянці «багатофункціональний комплекс», а по факту – житлову висотку.

Оскільки вул. Антоновича – це центр Києва, то тут існує обмеження по висоті. Генплан забороняє будівництво  вище 27 м, а  висота майбутнього майбутнього будинку – 115 м (33 поверхи). Саме це питання щодо висоти і вирішував Мінкульт.

Нагадаємо, що компанія «Піріт» намагається також погодити у Мінрегіоні відхилення від державних будівельних норм.

Засновником ТОВ «Піріт» є кіпрська компанія «Девісал Лімітед», кінцевим бенефіціарним власником якої є Сергій Тігіпко.

Разом із цією фірмою містобудівні умови та обмеження на проект отримувало також нещодавно створене ТОВ «Віолія», засновниками якого є Максим Кузьменко і Ольга Майська.

Детальніше про заплановане будівництво –  читайте у матеріалі «115-метровий шпиль для Тигипка біля Палацу «Україна».