Полтавчанин зі своєю тіткою розіграли 2 мільйони на електродвигуни для «Львіввугілля»
19.11.2018   //  

Державне підприємство «Львіввугілля» за результатами відкритих торгів підписало договір з ТОВ «Группа «Профітрейд» на електродвигуни вартістю 1,7 млн грн. Про це написали «Наші гроші. Львів» з посиланням на дані системи Prozorro.

Замовили два електродвигуни ЕКВЕ-4-200 з капітального ремонту (для приводу комбайнів РКУ-10) по 850 тис. грн кожен.

Конкурентом полтавському «Профітрейд» виступило зареєстроване в Києві ТОВ «Інженерний центр «Юкор». Фірми завантажили документи з різницею в 13 хвилин, а під час аукціону не торгувалися.

Як виявилося, власниця «Юкору», полтавчанка Жанна Пунтус (дівоче Станчак) має сестру Інну Нестеренко (дівоче Станчак), чий син Кирило володіє фірмою-переможцем «Профітрейд». Таким чином фірма Кирила Нестеренка позмагалася з фірмою, записаною на його ж тітку.

Крім того, компанії-конкуренти завантажили ідентичні довідки, які замовник вимагав у довільній формі, наприклад, про працівників та матеріально-технічну базу.

Text

Фірма Жанни Пунтус співпрацює з ще однією компанією племінника Кирила ТОВ «Афімекс» (йому належить 50%), й додатково вони нещодавно змагалися за невелике замовлення з розміщення реклами.

Крім того, контактний номер фірми «Юкор» (0969657550) раніше також використовував ще один племінник Жанни Пунтус – Антон Нестеренко. Останній конкурував з фірмою тітки як приватний підприємець під час цьогорічної закупівлі обладнання «Київським метрополітеном».

Це перше замовлення для ТОВ «Группа «Профітрейд», яке зареєстрували сім місяців тому. «Юкор» також отримував одне замовлення на 105 тис грн. від Чернігівської міськради.