Парламентський готель узяв у лізинг на п’ять років люксовий мікроавтобус Фольксваген за 4 мільйона
19.11.2018   //  

ДП «Готельний комплекс «Київ» Управління справами Апарату Верховної Ради України 18 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Порше Лізинг Україна» про послуги фінансового лізингу вартістю 4,10 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Компанія «Порше Лізинг Україна» без відкритих торгів придбає у ТОВ «Автомобільний дім Атлант-М» мікроавтобус Volkswagen LNF T6 Multivan HL Alpen 2.0 l BiTDI 180PS 7 (кузов № WV2ZZZ7HZJH205481) і передасть готелю в лізинг строком на п’ять років.

Згідно договору, вартість автомобіля становить 2,20 млн грн., авансовий платіж – 329 тис грн., обсяг фінансування – 1,87 млн грн., щомісячний лізинговий платіж – 62 тис грн., адміністративний платіж – 47 тис грн., а процентна ставка – 22,99% річних.

Тобто мікроавтобус у лізинг обійдеться готелю мало не вдвічі дорожче можливої купівлі.

У грудні 2017 року Кабмін купив такий мікроавтобус за 2,08 млн грн. Зараз Volkswagen Multivan New 2.0 BiTDI DSG 4Motion HL Alpen можна знайти у продажу за 2,15 млн грн.

Мікроавтобус має подушки безпеки в кабіні й салоні, багатофункціональний дисплей Premium, шкіряне оздоблення керма, голосове керування, електричне відкриття правих і лівих дверей салону, круїз-контроль, мультифункціональний стіл у салоні, підігрів сидінь у кабіні, передній і задній парктроніки з камерою заднього ходу, трьохзонний кондиціонер з антиалергенним фільтром, мультимедійну систему, сигналізацію зі скануванням тощо.

Ціна угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 4,20 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Інтер Авто Центр» екс-нардепа Михайла Гвоздьова з дружиною Марією Гвоздьовою, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Лізингодавець «Порше Лізинг Україна» належить австрійським компаніям «Порше Ферзіхерунгс Акцієнгезельшафт» і «Порше Банк Акцієнгезельшафт» із німецького холдингу «Porsche», який входить до німецького концерну «Volkswagen».

Постачальник «Автодім Атлант-М» належить Сергію Савицькому і кіпрській компанії «Курума Холдингз Лімітед». Фірма входить у міжнародний автохолдинг «Атлант-М», який є об’єднанням низки компаній Росії, України та Білорусі.